Тази година се навършват 116 години от Илинденско-Преображенското въстание и

...
Тази година се навършват 116 години от Илинденско-Преображенското въстание и
Коментари Харесай

По традиция от ВМРО честваха в Смилево годишнината от Илинденското въстание

Тази година се навършват 116 години от Илинденско-Преображенското въстание и по този мотив Вътрешна македонска революционна организация за поредна година уважи началото на въстанието в с. Смилево, Македония.
Събитието бе проведено от Културен център „ Иван Михайлов “, Битоля. То бе почетено от народните представители от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, Красимир Богданов и Йордан Йорданов. Специални посетители бяха представители на Сдружението на родовете от Македония, в лицето на внучката на полк. Борис Дрангов Райна Дрангова. Структурите на Вътрешна македонска революционна организация от цялата страна също пристигнаха да отдадат респект пред Илинденци и тяхното дело.
Любчо Георгиевски - ръководител на българския културен център в откри събитието с думите, че през днешния ден всички ние би трябвало да продължим да изповядваме концепциите и да свдем глави пред подвига на илинденци. Днес ние всички сме продължители на неговите каузи по един или различен метод, уточни той.
Народният представител и член на националното управление на  Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди поздрави всички присъстващи от името на Вътрешна македонска революционна организация като акцентира, че да си пред паметника на великия лидер Дамян Груев, точно в Смилево на Илинден, е доста прочувствено и за него е чест и горделивост да бъде част от носителите на концепциите на илинденци. Сиди прочете приветствен адрес от името на ръководителя на Организацията, заместител министър-председател и министър на защитата Красимир Каракачанов.
Народният представител от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов сервира поздравления от името на парламентарната група на Оперативна програма и акцентира значимостта и символиката на Смилево, където освен е роден именития лидер на Вътрешна македонска революционна организация, само че точно там и се взима решението за повдигането на най-значимото въстание за освобождението от турско иго, а точно Илинденско-Преображенското.
Официалната гала беше открита с химна на Вътрешна македонска революционна организация „ Изгрей зора на свободата ”, химните на Македония и България.
Илинденско-Преображенското въстание е знак на независимост, национално единение и единство. То сплотява свободните българи, българите от Македония и от Тракия. Тази битка продължава не тъй като народите ни не са обединени, а тъй като продължава геополитическата операция на историческата истина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР