Тази година събитието отново ще представи творческия и медийния конкурси.

...
Тази година събитието отново ще представи творческия и медийния конкурси.
Коментари Харесай

Стана известно журито на ФАРА 2023

Тази година събитието още веднъж ще показа креативния и медийния състезания. Всеки от тях се организира в сходство със своя характерен правилник, категории и критерии. Журито на креативния конкурс е формирано от креативен шефове и самостоятелни специалисти с потвърден опит и достижения в своята специалност в България и чужбина. Рекламните форми и акции, участващи в Медийния конкурс, ще бъдат оценени и наградени от експерти с дългогодишна процедура в информационната промишленост.

 

Организаторите на Фестивала означават, че присъединяване в журито е самопризнание за самите специалисти, определени в състава му, само че е и обвързвано с отговорност на всеки един от тях по отношение на работата и напъните на информационните организации,  както и по отношение на репутацията на промишлеността като цяло.

Марсел Леви е Председател на журито на Творческия конкурс на ФАРА‘23



Организационният комитет на ФАРА‘23 предложения Марсел Леви за ръководител на журито на Творческия конкурс на тазгодишния Фестивал на Българската асоциация на информационните организации.

Марсел е измежду доайените на рекламата в България. Той е креативен шеф на Noble Graphics и сътрудник в организацията. В своята дългогодишна професионална кариера той е бил част от две от най-успешните интернационалните организации, показани на българския пазар, а през 2004 се причислява към екипа на Noble Graphics.

Марсел е измежду най-уважаваните и награждавани български креативен шефове, като в неговото портфолио участват призове от интернационалните фестивали, като Golden Drum, Eurobest, Epica, Cannes Lions, Cresta, Fina, The Cup и Effie. Той е бил член на редица интернационалните журита, сред които тези на Golden Drum, Ad Stars, New York Festivals, Ad Black Sea и KIAF.

Многократен член на журито на ФАРА, Марсел е притежател на премията „ Агенция на годината “ на фестивала Златния чадър. Носител на премията „ Агенция на годината “ на ФАРА и с трите организации, в които е работил, като единствено с Ноубъл печели влиятелния приз 4 пъти. Носител на Гранд При на ФАРА. Шесткратен победител на Effie България като „ Най-ефективна организация на годината “.

Журито на Творческия конкурс събира креативен шефове на информационни организации и самостоятелни специалисти.

Към Марсел Леви за оценяване на рекламните форми и информационни акции, участващи в Творческия конкурс, се причисляват: Васил Петраков (Creative Director / Film Director, guts&brainsDDB), Велина Мавродинова (Творчески шеф, Ентусиазъм), Георги Златков (Творчески шеф, The Smarts), Елена Митова (Творчески шеф, McCann Sofia), Илия Яков (Creative Director, All Channels communication group), Ирина Тончева (Независим специалист / Програмен шеф, БГ Радио), Константин Вълков (Независим специалист /Програмен и търговски шеф, Дарик радио), Константин Трендафилов (Партньор / Творчески шеф, Human), Максим Стоименов (Творчески шеф, B+RED), Момчил Захариев (Творчески шеф, NEXT-DC), Надежда Трифонова (Основател и Творчески шеф, NRG Brands), Петя Савова (Творчески шеф,  Huts Group), Радомир Иванов (Business & Creative Lead, Saatchi&Saatchi), Явор Гърдев (Независим специалист / Театрален и кинорежисьор, Народен спектакъл “Иван Вазов ”).

Представители на компании – рекламодатели се причисляват и тази година към Grand Jury на Фестивала.

 



В отличаването на информационните акции, участващи в състезанието,  принос ще имат Виктория Станчева (Brand Marketing Manager, Fashion Days), Елица Иванова (Мениджър Маркетинг България, Загорка АД, част от Heineken), Илияна Захариева (Директор „ Корпоративни връзки “, А1 България).

Професионалисти от страна на информационните организации и Нова Броудкастинг Груп в журито на Медийния конкурс

Mедийните акции и рекламни форми в състезанието ще бъдат оценени и наградени от жури в състав: Александър Гагов (Managing Director, Connected / All Channels Group), Анелия Стоянова (Управител медии, The Smarts Group), Владимир Стоилов (Managing Director, Wavemaker), Елица Нановска (Директор Продажби, „ Нова Броудкастинг Груп “ ЕООД), Иво Алтънов (Managing Director, Noble Graphics), Митко Каракашев (Head of Digital, NEXT-DC), Радослав Неделчев (Главен действен шеф и Главен шеф ръководство на клиенти, dentsu Southeast Europe), Силвия Юдакова (Digital Media Director, guts&brainsDDB), Юлита Станишева (Executive Media Director, McCann Sofia).   

Експертите в лекционната стратегия

Лекционната стратегия на ФАРА’23 се обогати с още двама специалисти с извънреден професионален опит, които ще споделят със своите български сътрудници трендовете в промишлеността.

Шимон Демиркол е креативен водач, основан във Варшава, Полша. Като асоцииран креативен шеф в Saatchi & Saatchi Полша, той дава отговор за генерирането на новаторски хрумвания, които употребяват технологии и AI решения. Шимон твърдо има вяра, че продължаващата AI гражданска война значи, че има още доста за реализиране, защото той вижда бъдеще, цялостно с безкрайни благоприятни условия. Затова и тематиката на неговата лекция ще бъде “AI&U: how AI can be your next dream team partner ”.

Яцек Целински е умел медиен специалист и старши управител с над 20 години маркетингов опит, който дава отговор за посоката на развиване на бизнес линията Media & Performance на dentsu Poland и на организациите в групата. С процедура в публицистиката и обширна работа с водещи рекламодатели като The Coca-Cola Company и Procter & Gamble, Яцек има композиция от умения в медиите и цифровото наличие.

Те се причисляват към:

Сузана Албакърки – изпълнителен креативен шеф на Uzina, вице-президент на Art Directors Club of Europe (ADCE);

Ханс Бьокер – креативен бранд пълководец с главен принос за построяването на първокласната фешън марка AlphaTauri и член на Борда на ADCE;

Мари Рейг Флоренса – хуманист, коуч и специалист по изобретателно водачество.

Наред с конкурсната и лекционната стратегия пред гостите на Фестивала ще бъде показана галерия на плановете, участващи в състезанието за лого и графична еднаквост на ФАРА. Победителят в състезанието ще бъде награден по време на заключителната гала. 

Достъпът до Фестивала е с акредитации

Акредитация за Фестивала можете да закупите от ТУК. Цените варират по отношение на периодите на закупуване. Вторият период изтича на 28 май. Членове на БАКА и студенти получават специфични цени за достъп до събитието.

ФАРА‘23 събира още веднъж дружно рекламната общественост с помощта на мощната поддръжка от „ Нова Броудкастинг Груп “ и „ Нетинфо “.

ФАРА се провежда от Българската асоциация на информационните организации (БАКА). Събитието ще се организира за първи път в Бургас от 8 до 10 юни в пространството на Международен конгресен център Бургас. Мотото на Фестивала е „ Не е реклама, връзка е “, а събитието е подкрепено от редица експерти от разнообразни сфери на информационната промишленост.

 

_____________________________________________________________________
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР