Тази година президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да продължи

...
Тази година президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да продължи
Коментари Харесай

Ще се превърне ли iPhone в безполезен технологичен боклук

Тази година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да продължи с комерсиалната си атака по отношение на Китай, а във фокуса още веднъж попадат софтуерни компании.

Последната разпоредба забрани на американски компании да търгуват с Tencent, основател на приложението WeChat. Това значи, че американски производители, какъвто е Apple, нямат право да оферират WeChat в личната си платформа.

Оказва се обаче, че WeChat е доста по-скъп за китайците от iPhone.
 Снимка 492183

Скорошно изследване на Bloomberg сочи, че 95% от китайците биха се отказали от iPhone, само че не и от обществената мрежа.

В проучването са взели присъединяване 1.2 милиона души, като някои от тях считат, че възбраната на Тръмп ще трансформира iPhone в " ненужен софтуерен отпадък " на територията на Китай.

Според анализатори, представени от 9To5Mac, сходен отлив на консуматори в Китай би сринал световните продажби на iPhone с най-малко 30%.
 Снимка 492184

Потребителите на iPhone в Китай са към два пъти по-многобройни от тези в Съединени американски щати, сочат данни на Statista.

Apple надалеч не е единственият пострадал от решенията на администрацията на Тръмп.
 Фейсбук, Apple, iOS 14 и за какво обществената мрежа възропта против новата операционна система
Защо Фейсбук възропта против iOS 14

Apple мисли за клиента, а Фейсбук - за реклами

Disney, Ford, Intel и други компании показаха терзанията си от резултатите на възбраната на WeChat, само че Белият дом към този момент наподобява непреклонен в решението си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР