Тази година през януари се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през януари се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Валежи или високи температури: какво време ще преобладава през януари?

Тази година през януари се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата , написа Darik News по прогноза от Национален институт по метеорология и хидрология - това в Северна България и високите полета е сред -3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската равнина и долината на р. Струма - от 0 до 3 градуса, а в планинските региони - сред -8 и -3 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата , която е сред 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони - сред 60 и 110 л/кв.м. Най-ниските температури през януари ще бъдат сред -15 и -10 градуса, по Черноморието - към -5 градуса, а най-високите - сред 10 и 15 градуса.

През първото десетдневие на януари динамичността на атмосферните процеси ще бъде нараснала. В началото на месеца от север ще нахлува леден въздух и ще застудее още . На места ще превали слаб сняг . Към 3-4 януари се чака покачване на температурите. Ще има раздрана облачност, тук-там и до слънчево. В средата на десетдневието от север ще нахлуе леден въздух и температурите ще се намалят. На места ще превали едва, най-вече сняг.

В края на десетдневието се покачва вероятността за превалявания и за намаляване на температурите. През първите дни от второто десетдневие ще се сътвори валежна конюнктура . От север ще нахлува леден въздух и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна завивка . В средата на интервала преваляванията ще спрат и до края на десетдневието превалявания не се чакат.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните . Около 22-25 градуса, в края на месеца още веднъж ще има превалявания най-вече от сняг.

 зима кафе Unsplash
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР