Тази година предстои откриването на язовир Пловдивци край едноименното село

...
Тази година предстои откриването на язовир Пловдивци край едноименното село
Коментари Харесай

За пръв път от 30 г. ще имаме нов язовир за питейни нужди

Тази година следва откриването на язовир " Пловдивци " край едноименното село в Рудозем. Това ще е първият нов язовир за питейни потребности от 30 години насам. Строителството е на 90% приключено, откри при инспекция районният министър Николай Нанков. В момента текат довършителни действия по изместването на действителен път за достъп до аграрни и горски парцели отвън санитарно-охранителната зона, както и довеждане докрай на галерията след шахтовия преливник.
Язовирът е със завирен размер 2,45 млн. куб.м и е планиран за водоснабдяване на градовете Рудозем и Мадан, като и на още над 30 обитаеми места в Централните Родопи с почти 40 000 души население.
Стойността на строителните работи е 47.4 млн. лева Язовирът е част от плана на Министерството на районното развиване и благоустройството със Световната банка „ Проект за развиване на общинската инфраструктура “ на стойност 170 млн. лева По него се финансира и строителството на бент. „ Луда Яна “, край Панагюрище и ремонта на язовир „ Студена “, край Перник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР