Тази година Празниците на изкуствата Аполония отбелязват своето 35-о издание.

...
Тази година Празниците на изкуствата Аполония отбелязват своето 35-о издание.
Коментари Харесай

Аполония 2019 започва на 29 август

Тази година Празниците на изкуствата " Аполония " означават своето 35-о издание. Организаторите още веднъж са заложили на нов образ, разнообразна стратегия и за следващ път ще показват творчеството както на млади гении в региона на изкуството, по този начин и на към този момент одобрени и добре познати актьори. " Аполония 2019 " ще стартира на 29 август и ще продължи до 7 септември. Златният билет, предоставящ достъп до всички събития, към този момент се продава. Цената на лимитираните пропуски е 450 лева, те може да бъдат купени от мрежата на Ивентим. Ексклузивният билет може да бъде открит и на място в Созопол от 24 август, научи ДУМА от M3 Communications Group.

Тазгодишното издание ще бъде намерено от балет " Арабеск ". Престижната танцова натрупа е подготвила специфична стратегия за присъединяване си на морската сцена. Спектакълът ще бъде отдаден на скоро маркираната 50-годишнина от основаването на балета, както и на 35-ото издание на фестивала.

Специален акцент в програмата е първият майсторски клас на българската оперна певица Александрина Пендачанска. Събитието ще се организира от 25 до 30 август във ваканционно населено място " Санта Марина ". Майсторският клас е подобаващ за оперни реализатори от страната и чужбина на възраст от 18 до 35 години. Всеки утвърден претендент ще работи по един научен час дневно с Пендачанска. Всички дейни участници освен ще получат тапия за сполучливо привършване на майсторския клас, само че ще имат опция и да се включат в формалния концерт на оперната прима на 30 август в Созопол. Пълните условия за кандидатстване може да бъдат открити на www.apollonia.bg.

Цигулковото дуо Ангел Станков и Йосиф Радионов, което сложи началото на неповторимите типичен концерти на " Аполония " през 1984 година, се завръща на сцената на фестивала.

По случай 35-ата си годишнина фондация " Аполония " провежда взаимно с НДК величествен концерт на известния италиански реализатор Марио Бионди. Певецът с най-отличителния и сетивен глас в актуалната соул музика ще завладее сърцата на публиката на 18 октомври в зала 1 на НДК.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР