Тази година правилата за прием на студенти от ЕС във

...
Тази година правилата за прием на студенти от ЕС във
Коментари Харесай

Как ще се отрази Брекзит на обучението на български студенти във Великобритания?

Тази година разпоредбите за банкет на студенти от Европейски Съюз във Англия остават същите, както до момента. Какво обаче ще се случи през идната, към момента не знае.

Елисавета Тарева е в 12 клас на Националната търговско-банкова гимназия. Иска да учи " Графичен дизайн и анимация " във Англия. Казва, че Брекзит и това, което ще се случи след него не я тормози.
Елисавета Тарева, 12 клас: Наистина ще е някаква доста огромна смяна, само че това не значи, че това аз да отида да изучавам и да се осъществя там става невероятно. Просто ще стане малко по-трудно, което мен не ме плаши.
Важно е да се знае, че тази година, 2020-та, в която и Елисавета кандидатства, промени в образованието на студенти от Европейски Съюз във Англия няма да има. Запазват се същите такси в евро и правото на заем за образование.
Николай Христанов, съветник " Висше обучение ": 9 250 за Англия и 9000 за Уелс е таксата за образование, годишната такса, да, върху която теглят в действителност заема, което значи, че актуалните претенденти могат да бъдат спокойни за своето бъдеще.
Според специалистите 2020-та година е последната сигурна година, в която всички условия за кандидатстване във Англия остават същите. Брекзит обаче въпреки всичко е повлиял на искащите да учат на Острова.
Стефка Златева, учебен съветник: Последните няколко години в действителност следим лек спад от 6 до 9% по отношение на кандидатурите от предишни години.
Кой се възползва от Брекзит? Първа беше Холандия, която усили стратегиите си на британски език.Там и таксите са по-ниски. Германия и Австрия останаха желани, а в последно време интерес има и към Испания и Белгия.

Какво обаче ще се случи с образованието във Англия от 2021-ва нататък, дали ще скочат таксите, ще останат ли заемите за образование? Неяснотите са доста, само че специалистите споделят, че Англия има нова тактика за увеличение на задграничните студенти до 600 000 и че ще направи всичко допустимо да ги задържи.
Стефка Златева, учебен съветник: Дали ще бъдат някакви стипендии, дали ще се наложат някакви ускорени стратегии, които да се приключват за по-кратък интервал на образование, дали ще излязат някакви стипендиантски фондове по сходство на щатите, да кажем.
В момента на Острова учат над 6000 български студенти.
 След Брекзит: Очакванията и страховете на англичаните у нас След Брекзит: Очакванията и страховете на англичаните у нас
Около 100 са англичаните, които живеят непрекъснато в Банско. През зимата техният брой е три пъти повече поради туристическия сезон. Голяма част от брита...
Още по тематиката След Брекзит: Какво следва?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР