Тази година отборите във Формула 1 ще понесат известни загуби,

...
Тази година отборите във Формула 1 ще понесат известни загуби,
Коментари Харесай

Чейс Кери: Няма безплатен обяд

Тази година тимовете във Формула 1 ще понесат известни загуби, тъй като приходите от шампионата, които ще си разделят, ще са с 13 % по-ниски спрямо 2016 година. Причина за това е решението на новите притежатели Liberty Media да влагат в спорта с назначение на повече чиновници, създаване на инфраструктура и други рекламни действия. И тъй като " няма безвъзмезден обяд ", както споделя Чейс Кери, парите е трябвало да дойдат от някъде.
" От самото начало казахме, че ще вършим вложения в името на дълготрайните ни проекти. Мисля, че до момента спортът е губел от краткосрочния си фокус, и че ние успяхме да върнем свежестта в него. През последните години много неща не са се движили в вярната посока, само че този сезон посещаемостта се увеличи, гледаемостта също и всички са доста по-позитивни. Спортът имаше потребност от свежа сила и вложения, с цел да порасне. Има една американска фраза - няма безвъзмезден обяд ", изясни Кери.

" Разбира се, от позиция на тимовете, всеки би желал да получава без да дава и да има напредък без вложения, само че нищо на този свят не работи по този начин ", добави шефът.

Кери изясни защо са отишли парите и какво компанията чака да реализира с тези вложения: " Нямахме организация, която да може да развива и построява спорта както би трябвало. Нямахме изследвания, маркетинг и цифрова конструкция. Когато стартирахме, през първите три месеца имахме трима души. Преди четири месеца пристигна шефът на отдел маркетинг, а преди три - на цифровия ни отдел. Събирахме екипа в хода на работата през сезона, тъй като разполагахме единствено с финансов и юридически отбор, който не беше задоволителен за бизнеса. Трябва да сме реалисти - нямаше да се оправим без сходен запас от хора ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР