Тази година организаторите на CES, редом с всичко друго, са

...
Тази година организаторите на CES, редом с всичко друго, са
Коментари Харесай

CES 2018: Dreamlight представи умна маска за сън

Тази година уредниците на CES, паралелно с всичко друго, са се погрижили и за подобряването на съня на потребителите, като изключим публицистите, които отразяват шоуто. Един от участниците с фокус върху оптимизация на времето ви за отмора е Dreamlight. Компанията показа маска за сън , която, по думите на създателя й, ще ви помогне да полежите малко по-дълго в леглото със затворени очи.

Маската, която е направена от гъста пяна, се увива към главата и се закрепя с велкро, като подсигурява, че никаква светлина няма да влезе през нея. В самото устройство са вградени гъвкави вериги, в които има четири високоговорителя, инфрачервени датчици, оптичен екран за сърдечен темп и LED панели пред очите ви. Устройството е комфортно, а тъмнината, която предлага , сигурно е по-добра от тази на елементарните маски за сън.

LED панелите са предопределени за програмата за сън и нежно ви облъчват с оранжева светлина в продължение на 15 минути, с цел да подтикват производството на мелатонин в организма. След това маската за сън ви отдалечава последователно от външния свят и ви държи в полусънно положение, до момента в който не пристигна авансово настроеното време за пробуждане.

Когато това време наближи, маската стартира да излъчва все по-светли зелени нюанси към клепачите ви, което работи по-ободряващо, в сравнение с обичайното синьо . В допълнение, устройството може да възпроизвежда редица звуци, от ваши лични мелодии до бял звук.

Наличието на оптичен екран за сърдечна периодичност, акселерометри и жироскопи в маската значи, че тя също по този начин може да наблюдава съня ви. С помощта на особено приложение можете да разберете какъв брой дълго сте си почивали предходната към този момент р и какви са индикаторите ви по време на сън.

От Dreamlight имат партньорство с 23andMe (компания, която се занимава с геномика и биотехнологии) и явно са в положение да основават персонализирани потребителски профили на съня, които са съобразени с вашата генетика и природа. Пример за подобен профил е " Сънят на Да Винчи ", а компанията твърди също по този начин, че можете да упражнявате мозъка си да бъде работлив и с по-малко сън. В допълнение, Dreamlight оферират шестдневен проект, който да ви помогне да преодолеете умората от часовата разлика при пътувания през разнообразни часови зони.

Относно живота на батерията на устройството, от компанията оповестиха, че с едно зареждане тя би издържала до четири нощи, според от метода на приложимост. Ако употребявате вградените слушалки за слушане на музика от вашия смарт телефон да вземем за пример, тогава, несъмнено, можете да очаквате този интервал да се съкрати.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР