Тази година няма да има предсрочни избори, заяви председателят на

...
Тази година няма да има предсрочни избори, заяви председателят на
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Тази година няма да има предсрочни избори

Тази година няма да има предварителни избори , съобщи ръководителят на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на група.
" И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да поддържа държавното управление и да работи за осъществяване на програмата на ръководещото болшинство. Тази наша позиция не е самоцелна.Тя е израз на уговорката ни да продължим да бъдем фактор на непоклатимост в българската политика и генератор за развиване на България.
Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 година в границите на два избора българските жители ясно демонстрираха, че желаят смяна и развиване, само че не през радикализъм и гражданска война, а през разсъдък и честност . Затова през тази година няма да има предварителни избори ", счита доктор Дариткова.
Тя уточни, че оттатък напрежението на предизборните акции през 2020 година може да се реализира политическо единодушие по дълготрайни цели за българското общество и да се направи по този начин, че осъществяването им да не зависи от едно или друго ръководство.
По думите й при започване на актуалната година още в първите й дни се обрисуват очертания на напрежение във вътрешен и интернационален проект. " За да отговорим на провокациите, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единение и водене на разговор сред другите политически сили без значение дали са в ръководството или в съпротива ", уточни още доктор Дариткова, представена от Фокус.
Тя акцентира, че през тази парламентарна сесия ГЕРБ ще продължи да утвърждава образованието като главен и дълготраен приоритет на ръководството . Тя твърди, че ГЕРБ са наясно, че ниското доверие в партиите като съществени субекти на демокрацията я разрушава.
" Надяваме се, че всички политически сили ще подходят отговорно към тези тематики. Убедени сме, че дебатът, който следва би трябвало да се организира оттатък спекулациите и взаимните обвинявания, а решенията, които ще вземем би трябвало да се изградят върху основите на публично и политическо единодушие.
Провеждането на изборите и финансирането на политическите партии са фундаментални въпроси за всяка демократична и политическа система. От ГЕРБ се ангажираме да дадем оптимални гаранции, че всеки глас на български жител има значимо значение за развиването на демократичния развой в страната ", добави още доктор Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР