Тази година никой нямаше възможността дa пътува толкова, колкотo му

...
Тази година никой нямаше възможността дa пътува толкова, колкотo му
Коментари Харесай

Защо да не спираме да планираме пътувания

Тази година никой нямаше опцията дa пътува толкоз, колкотo му сe желае. Независимо дали приказваме за планувани ваканции или пътешестване по бизнес, пандемията от COVID-19 съумя да осуети проектите ни, да анулира резервациите и да ни остави вкъщи на дивана с фантазиите за някоя обичана дестинация.

Човекът е човек, когато е на път и да пътуваме ни е генетичнo заложено. Пътуването е нужда, а не разкош , както си мислят някои. Затова е значимо да не се отхвърляме от него изцяло, макар комплицираната обстановка в международен мащаб.

А най-малкото, което можем да създадем за себе си, е да планираме по този начин мечтаното пътешестване. Дори без съответна дата за тръгване и направени резервации, за които след това да се чудим по какъв начин да си върнем парите.
 Снимка 496735

Според психолози, самият развой на обмисляне на пътуванията има не по-малък позитивен резултат върху психологичното ни здраве от тях самите. Причината е, че упованието на прекарването ни прави същински щастливи и резултатът е по-голям от упованието на някаква материални придобивки да вземем за пример.

Това се дължи и на обстоятелството, че след пътуването ще имаме доста повече какво да описваме, в сравнение с за някоя покупки, ще сме по-желани събеседници. Изследване от 2002 година потвърждава, че хората са най-щастливи, когато имат планувана почивка. А във времена като днешните, тя ни доставя още по-голямо наслаждение, тъй като е още по-желана и нужна.
 Снимка 496736

Планирането на пътувания също ни дава тематики за диалог в скучното всекидневие, а в това време подкрепя и оптимистичното мислене . Винаги една част от мислите ни са в предишното, а друга - в бъдещето. Затова е добре в тези за идното да има позитивен миг, какъвто е едно премеждие да вземем за пример, предава.

Друга причина, заради която пътуванията ни носят такова огромно наслаждение е, че те имат начало и край. Но ние се опитваме по всякакъв начин да удължим удоволствието от тях, по тази причина започваме да се вълнуваме същински още с избора на дестинация и продължаваме по-късно с разказите за претърпяното.
 Пътуванията, багажът и за какво ни е мъчно да го разопаковаме
Защо ни е мъчно да разопаковаме багажа след пътешестване

Не е просто мързел

Така в прочут смисъл насладата от пътуването стартира още с началото на неговото обмисляне. Някои хора даже преднамерено избират по-далечна дата, с цел да могат да я удължават. А колкото повече знаем за едно място, преди да го посетим, толкоз по-силно можем да мечтаем за него. И всичко това е едно същинско наслаждение, от което никога не трябва да се лишаваме , без значение какво се случва към нас.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР