Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на

...
Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на
Коментари Харесай

Рок и рев на мотори ще огласи Видин този уикенд

Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се организира на 16 и 17 август. Организатори още веднъж са членовете на мотоклуб "Нордуестмоторс ", а събитието се осъществя и с поддръжката на oбщина Видин. Съборът се трансформира в традиция, и през годините, като че ли незабелязано, всяко лято, той се вписва в културния календар на крайдунавския град. Гостите от другите райони на страната и от чужбина още веднъж ще лагеруват в някогашната наборна школа до замъка "Баба Вида ". Тази година част от програмата са рок концертите на сръбската група "NEW DEAL " и легендите на българския пънк "КОНТРОЛ ", стънт шоу, надпревари по мил на летището в с. Иново, лотария и доста други изненади. Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс " отбелязва 12 години от своето основаване, от толкоз се провежда и мотосъборът.
"Национален мотосъбор във Видин към този момент се организира съвсем 12 години. Той е разгласен и в календара на събитията в България. Може да се каже, че към този момент сме във висшата лига. Всеки може да опита да направи нещо, само че значимото е да се получи. Да чукна на дърво, само че при нас с всяка минала година нещата се получават все по- добре и по- добре. Това е нашият метод на живот и би трябвало непрестанно да се основават контакти, с цел да се печели и уважението на останалите мотоклубове ", разяснява президентът на клуба Младен Младенов.
Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс " продължава и акцията за набирането на средства за закупуване на профилиран транспорт за децата и младежите от Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания "Зора " във Видин. На мотосъбора даже ще има специфична кутия за набиране на още средства и видинските рокери се надяват нужната сума да бъде събрана.
"Националният мотосъбор се трансформира към този момент в действителност в традиция за нашия град. Община Видин още веднъж дава своята поддръжка за реализирането на това известно събитие, което събира хора от цялата страна, а доколкото знам имаме посетители и от чужбина. Това е събитие от народен мащаб и по този метод се разпространява и нашият старопрестолен град ", сподели Емилия Николова от община Видин.
Официалното разкриване на Национален мотосъбор Видин 2019 ще е в петък, 16 август, от 18.00 часа в бившето отделение до замъка "Баба Вида ", а за всички гости ще има алегоричен вход, оповестиха уредниците на събитието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР