Тази година на 26-27 юни ще се проведе десетото юбилейно

...
Тази година на 26-27 юни ще се проведе десетото юбилейно
Коментари Харесай

Първият хуманоиден робот кани световните лидери да посетят София - Дигиталната Столица

Тази година на 26-27 юни ще се организира десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe. Отличен като най-влиятелния конгрес за нововъведения, политики, вложения, цифрова стопанска система и предприемачество в Европа през 2018, фестивалът ще бъде сборна точка на водещи международни бизнес водачи и иноватори, вложители, както и политици, комисари, министър председатели и министри от Европа.

" Нямам самообладание да се срещнем на Webit.Festival Europe в София - цифровата столица. Радвам се, че имам опцията да приказвам пред повече от 7000 посетители, присъстващи и участващи на фестивала, измежду които министри, бизнес и университетски водачи от целия свят, с които ще се съберем, с цел да преоткрием бъдещето на Европа! " - споделя роботът София във видео поканата си в обществената мрежа Фейсбук. (Тук можете да гледате цялото видео)

София е най-модерният и фамозен робот на Hanson Robotics, талантлив със забележителна експресивност, хармония и интерактивност. Тя може да симулира цялостна гама от изражения на лицето, да наблюдава и разпознава лица, да гледа хората в очите и да организира естествени диалози с тях.

Дамата-робот прави дебюта си в шоуто " South by Southwest " през март 2016 година От тогава тя се трансформира в извънредно търсена медийна персона. Само изявлението й за CNBC от цялата й поредност изявленията за пресата е събрало над милиард гледания. Появява се в най-широко гледаните телевизионни излъчвания, член е на панели на някои от най-престижните конференции в света. А тази година тя ще бъде специфичен посетител на десетото юбилейно издание на Webit. Festival Europe 2018.

Фестивалът се трансформира в горделивост за България, тъй като притегля топ водачите освен от света на технологиите, само че и от бизнеса и политиката. Гости и участници на Webit са министър председатели, министри, кметове и представители на огромни Европейски градове, бизнесмени и изпълнителни шефове на едни от най-иновативните международни компании.

Сред доказаните топ лектори на фестивала са носителката на Нобелова премия за мир - Тавакол Карман, Морис Леви - Председател и изпълнителен шеф на Publicis Groupe, Карлос Моедас - Комисар по научните проучвания, науката и нововъведенията на Европейската комисия, проф. Д-р Удо Хелмбрехт - Изпълнителен шеф на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA); Моунир Межуби - инистър на Франция по цифровите въпроси; Шарън Бъроу - Генерален секретар на Федерацията на профсъюзите; Мари Кивиниеми - Зам. Генерален секретар на Организация за икономическо съдействие и развитие; Катрин Карлтън - кмет на Менло Парк, Калифорния през 2014 и 2015г; Мат Бритин - Президент за Европа бизнес интервенции на Гугъл; Андрю Цао - Изпълнителен шеф на Silicon Valley Bank и още доста други.

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито тематики обгръщат бъдещето на опазването на здравето, цифровите умения и образованието, технологиите, дамите в бизнеса и политиката, инфраструктура 4.0, медиите в 21. век и други Конференциите са таргетирани към посетителите си и някои от тях ще имат изложбени площи, където ще бъдат показани компании и решения от и за съответния отрасъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР