Тази година, Microsoft направи своето бизнес чат приложение Teams безплатно,

...
Тази година, Microsoft направи своето бизнес чат приложение Teams безплатно,
Коментари Харесай

Microsoft Teams е вече второто най-популярно бизнес чат приложение

Тази година, Microsoft направи своето бизнес чат приложение Teams гратис, а задачата беше повече от ясна – разширение на потребителската му база и известността му в офиса. Мисията беше изпълнена и по данни на Spiceworks, то към този момент измести по известност второто най-разпространено приложение тук, Slack. На първото място е още веднъж приложение на Microsoft – Skype for Business.

Нещо повече, съгласно самите Microsoft, Teams е към този момент най-бързо растящото като известност бизнес приложение на компанията, като то се употребява от 329 000 организации по целия свят. Данните са за септември тази година. За съпоставяне, през май този брой е бил 200 000. Microsoft направи наличен за прилагане Teams преди две години. А данните на Spiceworks са еднопосочни. При стартирането му през 2016, Teams се употребява от едвам три % от интервюираните компании, до момента в който през днешния ден, става въпрос за 21% от тях.

За сметка на това, растежът в потреблението се забавя съществено и то заема дял от 15% през днешния ден, нарастване с два % спрямо 2016.

Spiceworks показва, че възходът на Teams най-вероятно се дължи на това, че приложението е безвъзмездна добавка за Office 365, главният пакет за бизнес работливост на Microsoft.

Skype for Business, безспорният водач в самобитната ранглиста, бива употребен от цели 44% от организациите. Преди две години, делът му се е равнявал на 36%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР