Тази година Клинт Истууд навърши 90-години, малко след премиерата на

...
Тази година Клинт Истууд навърши 90-години, малко след премиерата на
Коментари Харесай

90-годишният Клинт Истууд започва работа по нов филм

Тази година Клинт Истууд навърши 90-години, малко след премиерата на режисирания от него филм „ Случаят Ричард Джуъл “, който получи номинация за „ Оскар “ поради играта на Кати Бейтс. И въпреки единствено едно десетилетие да го дели от цялостен век живот, неуморният Клинт Истууд продължава да работи. Той възнамерява да се завърне на екрана за пръв път от 2018 година насам.

Клинт Истууд възнамерява да продуцира, режисира и да играе във кино лентата по книгата от 1975 година „ Cry Macho “. Историята споделя за лъжец, който отвлича дете от майка му в Мексико, с цел да го съобщи на татко му в Тексас.

Истууд за повторно се захваща с плана, откакто през 1988 година го изостави, с цел да направи кино лентата си „ Смъртоносен лист “, в който извърши ролята на един от най-обичаните си персонажи – „ Мръсния “ Хари.

Снимка: Getty Images

Клинт Истууд е една от последните същински холивудски митове. Той стартира кариерата си като артист в уестърни през 60-те години на предишния век, а по-късно самичък застава зад камерата. Успехите в кариерата му са му донесли общо 4 награди „ Оскар “ и още 7 номинации за влиятелната кинонаграда.

Истууд е прочут с това, че умее да прави изпълнени напрегнато филми с доста невисок бюджет. До огромна степен повода за това е изключителната му успеваемост като режисьор. Известно е, че умее да снима множеството подиуми от първия или втория опит, което пести време и пари.

Снимка: Getty Images

През последните години скоростта му на работа доста е намаляла, което се дължи на напредналата му възраст. Въпреки това наподобява, че Клинт Истууд няма желание да се отхвърля нито от мястото си зад камерата, нито от това пред нея.

На уеб страницата може да прочетете още за огромния артист и режисьор:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР