Тази година Историческият музей в Белоградчик ще се включи активно

...
Тази година Историческият музей в Белоградчик ще се включи активно
Коментари Харесай

Белоградчик се включва в Европейската нощ на музеите

Тази година Историческият музей в Белоградчик ще се включи интензивно в Европейската нощ на музеите, която ще се организира в събота на 18.05.2019 година
Безплатни ще бъдат в границите на мероприятието визитата на непрекъснатата етнографска експозиция "История на България 15-19 век " в Пановата къща и изложбата, отдадена на 130 години от основаването на 15-ти пехотен Ломски полк в Художествената изложба "Вълчо Вълчев ". От 18 до 19.30 часа ще се проведат и съпътстващи действия в залите на музея. Вокалната група "Пей, сърце " към пенсионерския клуб "Мадона " ще се включат с фолклорни осъществявания, наддумвания и задявка. Членове на клуба ще показват и уменията на българката в интервала да сътворява хубости със сръчните си ръце - предене, бродирани и други ръкоделия. Във фолклорната стратегия ще се включат и самодейци от с. Салаш. Деца от Детски комплекс-център за поддръжка за личностно развиване ще покажат изобразяване на яйца за Великден по достоверна технология. Ще има обичайни детски игри и броилки, изпълнявани от деца. Кинка Михайлова ще изнесе сказка, отдадена на занаятите и занаятчиите от епохата на Възраждането.
Посетителите ще могат да видят и при предпочитание да вземат участие в ателиета, отдадени на обичайни занаяти и домашни действия. Програмата дава опция да се извърши форматът на Европейската нощ на музеите, който е необятно отворена стратегия, освен това към допустимо най-широк кръг от хора, които имат опция освен да се допрян до експонатите и творбите, които музеите и галериите демонстрират, само че и до техните послания.
Историческият музей възражда традицията след дългогодишно спиране. Програмата ще стартира в 17 часа и ще продължи до 22 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР