Тази година исканията на синдикатите бяха доста по-скромни, защото бюджетът

...
Тази година исканията на синдикатите бяха доста по-скромни, защото бюджетът
Коментари Харесай

Исканията на синдикатите тази година доста скромни. Причината - бюджетът ги удовлетворява

Тази година настояванията на синдикатите бяха много по-скромни, тъй като бюджетът удовлетворява и взема решение много проблеми. Това сподели ръководителят на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова по време на брифинг след среща с КНСБ.

„ Тази намира се организира всяка година почти по това време, когато бюджетът към този момент е в Народното събрание. С сътрудниците от КНСБ разисквахме техните визии по това какви проблеми има бюджета и къде те биха могли да на намерят своето решение. Те показаха в това число и документално своите мнения и визии. Като един участник към този момент доста години в тази среща мога да кажа, че тази година настояванията им са много по-скромни. Това допускам, че е по този начин, тъй като самият бюджет удовлетворява и взема решение много проблеми, които има в обособените браншове, а и най-много поради политиката по приходите, която е планувана в бюджета. Освен съответните претенции, които те сложиха, бих се спряла на някои по-фундаментални въпроси, а те са точно въпросите, че би трябвало да се извършат избрани промени в системата на пенсионно обезпечаване “, сподели Менда Стоянова.

Парламентът одобри на първо четене държавния бюджет за 2020 година

Тя разясни, че са дискутирали по-важни въпроси, които би трябвало да се сътвори работна група, в която да вземат участие и сътрудниците и представителите на изпълнителната власт.Срещата беше градивна и това, което е допустимо, да се направи сред първо и второ четене, с цел да се решат някои проблеми, ще го проучваме, дискутираме “, сподели още Стоянова. Председателят на КНСБ Пламен Димитров от своя страна съобщи, че срещата му с ГЕРБ е била измежду първите по бюджета. „ Както беше казано - не е в този момент моментът, в който ние слагаме своите претенции “, добави Димитров и разясни, че те са показани още в бюджетната процедура.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР