Тази година има регистрирани и продадени 7 500 ваксини за

...
Тази година има регистрирани и продадени 7 500 ваксини за
Коментари Харесай

Продадоха 7 500 ваксини срещу грип

Тази година има регистрирани и продадени 7 500 ваксини за грип. Догодина Министерството на здравеопазването ще обезпечи ваксини за хората над 65 години, които желаят да се имунизират, сподели проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок по Българска национална телевизия. 7 милиона сме българите, 140 000 ваксини в случай че се слагат, това е 2 %. Недоверчивият българин пита, в случай че 70% са имунизираните в Холандия, те не боледуват ли, разяснява проф. Кантарджиев.

Дългата есен докара циркулация на вируси на горните и долните дихателни пътища. В момента има вируси, които предизвикват болести, сходни на грип. При тях няма тежките затруднения на грипа. Една суха кашлица изтеза българския народ тази есен. Миналата седмица са доказани 6 тежки случая на грип в страната - в Русе, Бургас, Силистра, София и Стара Загора, сподели още професорът.

Излишен е героизмът да се върви на работа болен. Вместо да пристигна някой на работа и да болести останалите чиновници, по-добре да си остане у дома. Грипът се развива за към 2-3 часа с болки по мускулите и ставите, чести дихателни придвижвания, сподели още проф. Кантарджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР