Тази година HBO зарадва феновете на Сексът и градът с

...
Тази година HBO зарадва феновете на Сексът и градът с
Коментари Харесай

6 качества на Саманта Джоунс, заради които я обичаме

Тази година HBO зарадва почитателите на " Сексът и градът " с нови епизоди със заглавието " И просто по този начин ", само че и разруши доста сърца с отсъствието на Саманта Джоунс. Героинята на Ким Картал несъмнено липсва на почитателите на сериала и в чест на харизматичното ѝ присъстие на екрана подбрахме 6 нейни качества, поради които всички я обичат. 

Намирате ли общи черти сред вас и чаровната русокоска?
Саманта е предан другар
" Сключихме договорка преди доста години. Мъже, бебета, няма значение... Ние сме сродни души. "
Неслучайно доста дами биха споделили, че всеки има потребност от една Саманта в живота си. Тя постоянно е отсреща – дали за някой съвет, дали за хаплива забележка, от която обаче всички от време на време имаме потребност. Припомнете си единствено, че Саманта е тази, която вади диафрагмата на Кари (тази преживелица беше упомената даже в новите епизоди " И просто по този начин " ), пътува с нея до Сан Франциско с трен, остава с бебето на Миранда, отстъпвайки ѝ своя час за коафьор, предлага да заеме на Кари пари, с цел да откупи жилището си.

Саманта е феминистка, изпреварила времето си
" Мъж се ядосва на среща – назовават го кибритлия. Жена прави същото - тя е прочувствена. " В трети сезон на " Сексът и градът " Кари стартира рискова спекулация с Тузара и споделя първо със Саманта. И има причина за това – Саманта е необятно скроена, даже прекомерно прогресивна за времето си жена, която живее по своите правила и схваща, че светът и хората не са черно-бели. Нещо повече – тя не приема лицемерния морал на обществото, което оправдава мъжете за същите провинения, поради които съди дамите. И въпреки че Кари постъпва в действителност непочтено в обстановката с аферата, няма по какъв начин да не обичаме Саманта поради леката усмивка и думите: " Не правиш нищо, което мъжете не вършат от епохи. "

Има действителна преценка за себе си " Аз съм груба. Освен това съм изискваща, твърдоглава и самонадеяна. И постоянно съм права – в леглото, в офиса, на всички места. " За да бъдем в естетика със света, е значимо да поддържаме добра връзка с това кои сме ние самите. А Саманта несъмнено не се залъгва за това коя и каква е. Дори в моментите, когато би могла да наподобява като неморална или даже нелепа, не ѝ се сърдим, тъй като се приема такава, каквато е – без илюзии, с доста възприятие за комизъм. А когато човек има такова отношение към себе си, няма по какъв начин да не болести с него и близките.

Обича себе си
" Да, нуждая се от очила и не се срамя. Имам секси млад другар и съм страхотна. " " Обичам те, само че обичам себе си повече. " – една от най-емблематичните реплики на Саманта. Самоуважението и любовта към себе си са извънредно значими за всеки човек, с цел да може да сътвори добра връзка със себе си, а и с близките. Тук не става въпрос за егоцентризъм – Саманта постоянно е до своите приятелки, а когато е във връзка, е отдадена и вярна половинка (дори това да е срещу природата ѝ). Но нашето момиче знае доста добре, че не би трябвало да се помиряваме с хората, които ни лъжат или унижават. Ако не вярвате – попитайте предприемача Ричард Райт.

Саманта е реалист
" Винаги има съревнование с някогашния и то се споделя „ кой ще почине трагичен. " Саманта е най-здраво стъпилата на земята от девойките, може би само след Миранда (онази Миранда от сериала, а не обърканата, молеща за внимание жена от " И просто по този начин " със същото име). Много постоянно точно Саманта показва очевидното, до момента в който приятелките ѝ надуват розови балони и усложняват ненужно всичко. Дори когато ни се коства прекомерно цинична, няма по какъв начин да не я обичаме поради дозата истина в думите ѝ. Нека си признаем – всеки от време на време има потребност да чуе истината или просто друга позиция, нали?

Знае какво иска  " Скъпа, познаваш ме, аз просто нямам доверие в брака; виж, ботоксът въпреки това, работи всякога. " Има нещо в категоричността на Саманта, което ни кара да ѝ се възхищаваме, даже да не споделяме нейните стремежи и визии за живота. Докато фантазията на Шарлот е да се омъжи за обществено допустим мъж, а тази на Кари – да не стопира да търси драмата в живота си, Саманта ясно декларира какво желае и знае по какъв начин да го реализира. Тя е съумяла бизнес дама, а в персоналния си живот не се срами от своята половост и не робува на условията за ролята на дамата в обществото. Е, от време на време желанията ѝ наподобяват прекомерно неприемливи (например когато се пробва да прелъсти свещеник), само че пък нашето момиче постоянно съумява да научи някой урок по пътя.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР