Тази година, фотографският конкурс Huawei Next-Image Awards 2020 дава възможност

...
Тази година, фотографският конкурс Huawei Next-Image Awards 2020 дава възможност
Коментари Харесай

Съвети и арт вдъхновение от участниците във фотографския конкурс Huawei Next Image Awards 2020

Тази година, фотографският конкурс Huawei Next-Image Awards 2020 дава опция на участниците да творят и описват истории, посредством своите фрагменти, в 6 разнообразни категории! Любители на фотографията от целия свят разкриват своите произведения на световната арт сцена, в конкуренция на творчеството. Конкурсът на Huawei притегли повече от 700 000 участници от цялостен ​​свят досега, като България, обичайно, е измежду първите страни по брой подадени поръчки за Централна и Източна Европа! Разгръщайки своето творчество, всеки има късмет да завоюва три Гран При награди от по 10 000 $, Huawei P40 Pro и електронен документ от световния конкурс или някоя от локалните награди, като новия ултрапреносим преносим компютър Huawei Matebook X Pro, магическата камера на Huawei P40 Pro и ултрамодерния състезателен Watch GT2e.

Фотографията е превъзходен прийом, посредством който виждаме очарователни елементи и пейзажи в света към нас. Запознайте се със селекция от най-хубавите фрагменти на участниците в Huawei Next-Image Awards 2020, показани до момента, от международната и родната сцена. Последвайте препоръките, съпроводени с тях и споделете своя кадър тук в една от категориите: Near Far, Good Night, Hello, Life!, Faces, Live Moments, Storyteller до 31 юли 2020.

Магията на контрастите

Разнообразието от детайли към нас е необикновено стимулиращо. От позиция на фотографията си коства деликатно да наблюдавате и доловите контраста на дадена сцена. Обикновено, фотосите с по-голям контрастност за по-привлекателни за окото на фена.
Контрастът може да се основава на наблягане на разликата сред двата съставния елемент в фрагмента, свързани с изображението, във връзка с цвят, форма или текстура. Целта на използването му е да подчертае наличието на изображението. Не се опасявайте да експериментирате, тъй като резултатите могат да бъдат невероятни!





Природа омайва със своята хубост

Природната снимка постоянно удивява със своята динамичност и съвършеност. Със сигурност това, което стои зад положителните фрагменти, е улавянето на неповторим миг, употребявайки забавна светлина и специфична техника. Ключът за триумфа е да добавите към него неподправена изобретателна идея в композиция с неповторимите благоприятни условия на камерата на вашия Huawei смарт телефон.
Един дребен съвет - когато грабвате камерата, с цел да покажете хубостта на природата, е належащо да оставите малко място за „ модела “. Независимо дали става дума за бягащ елен или летяща птица, значимо е да го поставите на „ точната “ позиция на фотографията, оставяйки повече място пред него, в сравнение с зад него. По този метод ще наблегнете динамичността на неговото придвижване и ще запазите хармонията на композицията.

Един-единствен краткотраен миг

Снимките съставляват запечатват моменти във времето и също по този начин служат като тунели към паралелна действителност. Разбира се, не е елементарно да уловите неповторимия миг, само че си коства да опитате, защото сигурно ще бъде паметен сувенир в продължение на доста години.
Не забравяйте, че светлината е решителен детайл във фотографията. Често най-хубавото време за фотоси е по този начин нареченият „ golden hour “ или „ blue hour “. „ Golden hour “ настава към час след изгрев и час преди залез слънце, когато светлината е доста топла, мека и цветовете са по-отчетливи. Малко по-късно вечерта има „ blue hour “. През това време можете да снимате осветени здания и улични лампи и да придадете невероятна атмосфера на фрагмента.





Минимализъм

Фотографиите с богато наличие са впечатляващи. Понякога обаче, остатъкът от детайли прави посланието зад фотографията и концепцията неразбираеми. Когато вършим фотография, е хубаво да помислим над посланието от фрагмента и да се съсредоточим върху излагането на основни детайли, като хубав колорит на алено, истинска комбинация или аурата на сцената.

Вдъхновение от България

Всеки от нас може да стане подстрекател за хиляди други по целия свят! Българските участници в Huawei Next Image Awards 2020 стават част от световната арт сцена на мобилната снимка и имат късмет за премия от 10 000 $ от световното жури. На родна земя, редом, могат да бъдат извоювани също атрактивни награди – преживяване оттатък границите с елегантния преносим компютър Huawei Matebook X Pro, неповторимият Huawei P40 Pro с четворна Ultra Vision Leica камера и мощният състезателен смартчасовник Watch GT2e. Техните носители ще бъдат избрани от жури в състав – ръководителят на магистърска стратегия „ Фотография “ към Националната Художествена Академия – гл. ас. доктор Иван Кюранов, травъл фотографът и притежател на премия в световния конкурс Next Image Awards за 2019г. Димитър Караниколов, и Лонгруи Циу - Генерален шеф на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Последните два фрагмента приказват сами по себе си за гения на българските представители в Huawei Next Image Awards 2020. Така че, грабвайте своя Huawei смарт телефон и бъдете изобретателни! Забавлявайте се и споделете своите най-хубави фрагменти тук!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР