Тази година фондация „За Нашите Деца“ участва в благотворителната кампания

...
Тази година фондация „За Нашите Деца“ участва в благотворителната кампания
Коментари Харесай

Фондация “За Нашите Деца”- отново е кауза на благотворителната кампания “Избери, за да помогнеш” на Райфазенбанк

Тази година фондация „ За Нашите Деца “ взе участие в благотворителната акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ с план „ Нови благоприятни условия за децата с компликации в развиването “.

С реализирането на плана ще бъдат подкрепени общо 20 деца, със характерни потребности и компликации в развиването като им бъде предоставена опция за профилирани, занимания в особено оборудвана за задачата, Сензорна зала.

Качественото съоръжение на такава зала, ще спомогне за възстановяване на двигателната интензивност на децата, ще увеличи когнитивните и отзивчивите умения на децата с увреждания, което е съществена причина за по-лесната им по - нататъшна интеграция в просветителната система.

Друг акцент в плана е включването на децата със специфични потребности от 0 до 7 години в социализиращи и лечебни занимания.

Чрез набраните средства от акцията ще бъде предоставена опция децата да употребяват подобаваща за тях терапия – хидротерапия, музикотерапия, рехабилитация или терапия с коне (хипотерапия).

Ефектът от лечебните занимания ще добави работата на специалистите на организацията и ще сътвори предпоставки за цялостното възстановяване на физическото, когнитивното и психическото положение на децата.

Фондация " За Нашите Деца " към този момент 27 години поддържа най-уязвимите деца в България и правото на семейство за всяко дете.

Предвид огромния брой на деца с увреждания и компликации в развиването, през последните години експертите на фондацията работят, както за намиране на приемни фамилии, които да отглеждат децата с увреждания, по този начин и за поддръжка на биологични фамилии, в които има деца с увреждания и компликации в развиването.

От началото на 2019 година организацията поддържа 1221 деца и родители, от тях 84 деца със характерни потребности в развиването в ранна детска възраст от 0 до 7 години.

Специалистите на организацията работиха с деца с разнообразни диагнози – аутизъм, специфични просветителни потребности, с недостиг на вниманието, с детска церебрална парализа и други

Кампанията „ Избери, с цел да окажеш помощ “ започва от през днешния ден (4 ноември) и ще продължи до края на септември 2020 година

Как да подкрепите плана на Фондация „ За Нашите Деца “, вижте ТУК.

Дарителката акция „ Избери с цел да окажеш помощ “ на Райфайзенбанк започва през 2009 година. За миналите 10 акции (2009 - 2018 г.), Райфайзенбанк и нейните чиновници поддържаха общо 257 плана. Дарената сума, дружно с външните дарения е над 2.9 млн.лв.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР