Тази година финалното отброяване на последните секунди на 2017 на

...
Тази година финалното отброяване на последните секунди на 2017 на
Коментари Харесай

Жената, която промени интернет, ще изпрати 2017 в Ню Йорк

Тази година финалното отброяване на последните секунди на 2017 на тържествата в Ню Йорк е отдаден на един специфичен човек.

Името Тарана Бърк може и да не ви приказва нищо, само че хаштагът #MeToo сигурно е останал трайно в съзнанието ви. Жените, които нарушиха мълчанието и го използваха в обществените мрежи, с цел да опишат за половия тормоз, който са претърпели станаха Човек на годината на списание Times.

Актрисата Алиса Милано беше една от първите, които го използваха, с цел да опишат за прекарванията с продуцента Харви Уайнстийн. Последва лавина от постове в обществените мрежи, които за часове станаха стотици хиляди.
 Тарана Бърк и Алиса Милано Тарана Бърк и Алиса Милано
Тарана Бърк е дамата, която "изобрети " хаштага #MeToo и безусловно за денонощие промени света.

Коя е тя?

Тарана е деятел за човешките права от Харлем. Нейната първа среща с несправедливостта, на която са подложени доста дами по света идва с едно 13 годишно момиче. То споделя на Тарана за ужаса, през който е трябвало да премине.

Бърк остава безмълвна. Това е моментът, който ще преобърне живота й. Всъщност, това е и моментът, в който ще се роди акцията. Много преди да ги има хаштаговете.

Отстраниха холивудския магнат Харви Уайнстийн от личната му компания

След като чула разтърсващата история на детето, Тарана споделя, че се е чувствала безсилна и че няма по какъв начин да помогне на момичето да се измъкне от пъкъла. Разказът не стопира да я преследва и тя е твърдо уверена, че призванието й е да оказва помощ на хората, озовали се в сходна обстановка.

Нова бомба: полов тормоз и в музикалния бизнес

10 години по-късно тя основава неправителствена организация, където всички, претърпели полово принуждение можели да потърсят помощ.

Така се стига до туита, който вечно ще промени живота на Тарана. И на милиони дами по света:

If you’ve been sexually harassed or assaulted write ‘me too’ as a reply to this tweet. pic.twitter.com/k2oeCiUf9n
— Alyssa Milano (@Alyssa_Milano) October 15, 2017
Тарана предлага на всеки, който е претърпял полово принуждение да отговори с "Аз също " на този пост. Инициативата е подета от актрисата Алиса Милано и за едно денонощие светът, в който живеем не е същият.

Носителки на "Оскар " - жертви на продуцента Харви Уайнстийн

За да бъде почетена, Тарана беше поканена да отброи последните мигове на 2017 година на празненствата на Таймс Скуеър.

Може би тъй като с помощта на нея ерата на мълчанието завърши.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР