Тази година е може би най-мрачната в историята на Facebook,

...
Тази година е може би най-мрачната в историята на Facebook,
Коментари Харесай

Инвеститорите искат Зукърбърг аут

Тази година е може би най-мрачната в историята на Фейсбук, а Марк Зукърбърг е главният наклеветен за всички несполуки.

Наскоро стана ясно, че хакери са съумели да откраднат поверителна информация за 14 милиона консуматори на обществената мрежа, а абсурдът с Cambridge Analytica надалеч не е пропуснат.

Ситуацията за Зукърбърг кулминира тази седмица, когато огромни институционни вложители внесоха предложение за премахването на Марк като водач на борда на шефовете.

Това се случи и предходната година, само че Зукърбърг съумя да резервира позицията си. Тази година обаче нещата наподобяват много по-сложни.

Искането е импортирано от представители на пенсионни фондове от три щата, които имат акции в компанията. Според тях проблемите и спадовете в цените на акциите на Фейсбук е нямало да са толкоз трагични, в случай че водач на борда е бил различен, а не Зукърбърг.

Цената на акциите на компанията спадна с 10% през миналата седмица, откакто костваше на Зукърбърг кански старания да я възвърне след абсурда с Cambrdige Analytica.

Случващото се към Зукърбърг някак много припомня на обстановката, в която се намира Илон Мъск, който неотдавна се сблъска със същия проблем и се отхвърли от лидерската си позиция на борда на Tesla.

Нямаме визия какво ще се случи, само че бъдещето на Фейсбук не наподобява въобще ярко. Това на създателя му - още по-малко. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР