Тази година Дядо Коледа подрани в Детското УНГ отделение на

...
Тази година Дядо Коледа подрани в Детското УНГ отделение на
Коментари Харесай

Децата от УНГ отделението в ИСУЛ с подаръци от Дядо Коледа

Тази година Дядо Коледа подрани в Детското УНГ поделение на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ". Не един, не два, а цели три чувала с дарове за малчуганите остави той под елхата. В ролята на Добрия дъртак влезе столичанката Розалина Йорданова. Впечатлена от разказите за дребните пациенти на своята другарка - Рени Наполеонова - старша сестра на отделението, дамата непринудено решила да ги изненада. И по този начин се появили цели три торби с изкушаващи играчки, които ще създадат престоя в болничното заведение на дечицата, а и на техните родители, по-забавен.
 Снимка 557316
Източник:

Всъщност това не е първият път, в който сестра Наполеонова влиза в ролята на положителната самодива. По време на първата вълна на пандемията, когато поради спрения планов банкет детското УНГ поделение е празно, тя съумява небрежно да провежда личния състав. И по този начин, дълго плануваният опреснителен ремонт, който поради постоянно запълнените кревати, а и липса на финансови средства, все се бави, става факт. " Резултатът е, че нашите дечица се усещат толкоз добре тук, че от време на време не желаят да си вървят. Те възприемат отделението като някой от центровете за игра, които са посещавали преди да се разболеят. А какво по-хубаво от това! ", споделя Рени Наполеонова. И прибавя, че съгласно нея, хората не трябва единствено да чакат смяната и да се оплакват, а сами да я провокират.
 Снимка 557317
Източник:

Доброто отношение на целия личен състав не остава неоценено и от родителите. Преди известно време майка-художничка безусловно преобразява с четка и боички една от стаите, в които се настаняват дребните пациенти. Рисунките в коридора на отделението пък са дело на дъщерята на президента Желю Желев, чието детенце също е било измежду лекуваните от доцент Цоло Цолов, шеф на детското УНГ поделение в УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР