Тази година Благодатният огън няма да дойде от Ерусалим, няма

...
Тази година Благодатният огън няма да дойде от Ерусалим, няма
Коментари Харесай

След срещата в Светия синод: Без Благодатния огън за Великден, оставаме и без върбови клонки за Цветница

Тази година Благодатният огън няма да пристигна от Ерусалим, няма да има и върбови клончета за Цветница. До тези решения стигнаха през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и Светият Синод във връзка ограниченията, които ще се вземат за Великденските празници.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната и заради това, че Благодатен огън е непокътнат от предходната година, Светият Синод предлага полетът до Тел Авив да не се реализира. Средствата, които са планувани за полета с държавния аероплан, от Синода предлагат да бъдат пренасочени за битката с ковид и неговото разпространяване.

Другото решение на църквата е тази година на Цветница да не се раздава върба и цветя.

Службите на Великден ще бъдат пред храмовете. Служителите на храмовете ще носят защитни средства.

Днес министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити в Синодалната палата, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Във фокуса на диалога са нужните ограничения и организацията за посрещането на Възкресение Христово, налагани от изключителното състояние в страната по отношение на разпространяването на Covid-19.

Министър-председателят Борисов е показал, че все още в името на живота и здравето на българските жители за ограничаване на разпространяването на ковид са въведени редица ограничения.

" От една страна сме забранили парковете, забранили сме хората да излизат в планините, по тази причина пуснем ли ги да излязат по този начин всеобщо, доста ме е боязън да не тръгне огромна болест ", безапелационен е бил министър председателят Борисов във връзка идните празници Цветница и Великден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР