Тази година беше успешна – голям ръст на икономиката, стабилни

...
Тази година беше успешна – голям ръст на икономиката, стабилни
Коментари Харесай

Бойко Борисов: От папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценка за България

Тази година беше сполучлива – огромен растеж на стопанската система, постоянни финанси, трайно покачване на приходите всяка година. От папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценка за България. Имаме етнически мир. Регионите са в напредък. Виждате Родопите, Северна България. Големите инфраструктурни планове се строят - автомагистралите, ЖП-линиите, метрото в София, пречиствателните станции, съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов.

Той дойде през днешния ден в Михалково, с цел да инспектира строителството на пътя сред Кричим и Девин, който е на обща стойност 46 млн. лв.. Борисов бе дружно със зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
По думите му пътят е прелестен. „ Но мен най-много ме интересува какво споделят хората. И аз като вас запитвам, тъй като който е минавал по този път, знае какъв беше той. На външен тип е прелестен, надзорът е тук, те ще си създадат тестванията. Пътят тук беше стеснен, колкото да се разминаваха колите и камионите. Сега виждате две платна, мантинели “, добави Борисов.

Той уточни, че на откриването няма да идва, само че секторът е съвсем подготвен, тъй като има единствено на няколко места, където довършват мантинелите. 
За отпуснатите от държавното управление 18,4 млн. лева за Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти той означи, че това е жест на особено внимание към Родопите.
„ Защото, доколкото виждате - на Златоград, на Маказа, където открихме пунктове, незабавно потоците живват. Това дава опция за Чепеларе, за Пампорово, за Смолян, за Девин в случай че щете, да може гръцките туристи да идват през зимата, а и през лятото, когато тук е по-хладно и зелено. Това е доста добре и за нашите туристи, и за бизнеса, и за превоза “, добави министър председателят.

Той акцентира, че Родопите са сложни, само че и доста красиви. 
„ Вижте по какъв начин са ги правили пътищата - отвесни. И тези скали, виждате какъв брой са разнообразни. Едните се ронят на дребни камъчета, други - на огромни скатове. Всичко укрепихме. От тук до Девин имаше срутища с хиляди тонове скална маса, които изчистихме. Помните ли пътят по какъв начин удряше в планината, а бяха изхарчени 240 милиона. Вижте по какъв начин се не помни! Понеже президентът Радев доста обича да приказва за корупция. Да пристигна да види неговото държавно управление -  17 км. за 240 млн. лева За същия път 38 км  за 46 млн. лв.. Ето я корупцията! Да отиде да я гледа! Тя е забележима. Кои са управлявали тогава? Кои са го строили? Кой беше кръстил тогава тунел на името на щерка си? Тя е написана корупцията и тя е в неговата партия “, сподели Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР