Тази година България за първи път е домакин на Летния

...
Тази година България за първи път е домакин на Летния
Коментари Харесай

България е домакин на Летния университет на ЮНЕСКО

Тази година България за първи път е хазаин на Летния университет на ЮНЕСКО. Събитието стартира в Карлово, а участниците бяха поздравени и от представители на локалната и държавната власт, и на виновни институции, оповестиха от фондация Биоразнообразие.
Събитието ще се организира в южната и северната страна на биосферният парк "Централен Балкан ". В летния университет на ЮНЕСКО, който се организира за пети път и стартира от Карлово вземат участие над 30 млади специалисти, докторанти и представители на локални общности наоколо до биосферни паркове от три континента и страните Австрия, България, Гърция, Египет, Испания, Италия, Йордания, Кипър, Мексико, Северна Македония, Сърбия, Тунис, Украйна, Франция и Чили.

Те ще разискват бъдещето на биосферните паркове в България и по света благодарение на български и интернационалните лектори.

Целта на образованието е да притегли внимание върху програмата на ЮНЕСКО "Човекът и биосферата " и да сложи акцент върху биосферните паркове и опциите, които те дават. Ще бъдат показани сполучливи образци от Италия, Гърция и Франция, с които ще се показва по какъв метод може да се употребява марката на биосферните паркове, с цел да се разпространява и развива сполучлив бизнес, употребявайки стабилно естествените дадености и опазвайки околната среда.

Летният университет на ЮНЕСКО се провежда от Българска фондация Биоразнообразие с поддръжката на: Регионалното бюро на ЮНЕСКО за Европа във Венеция, Министерство на околната среда и водите, Националния Комитет по програмата "Човекът и Биосферата ", Националната комисия на България за ЮНЕСКО и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР