Тази година Аполония отново ще представи специална програма с повече

...
Тази година Аполония отново ще представи специална програма с повече
Коментари Харесай

36-ото издание на Аполония ще оживи Созопол с разнообразна програма

Тази година Аполония още веднъж ще показа специфична стратегия с повече от 30 културни събития. 36-ото издание на обичания на мнозина Фестивал на изкуствата ще събере на едно място обичани реализатори, артисти, писатели и други известни създатели. Пълната стратегия на Аполония може да бъде открита на формалния уебсайт – www.apollonia.bg, а билетите за събитията се оферират в мрежата на Eventim

Дългоочакваният Фестивал още веднъж ще показа редица вълнуващи осъществявания, премиерни филми и театрални представления, като всички ще се проведат под намерено небе.

В програмата на 36-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония ще се включат едни от най-обичаните модерни музиканти и групи, като Любо Киров, Влади Ампов – Графа, Ицо Хазарта и група „ Фондацията “, които ще изпълнят на сцената хитовите си песни – „ Всички пътища водят към теб “, „ Ти грееш “, „ Дива роза “, „ Имам човек “ и доста други.

Почитателите на българското кино ще имат невероятната опция да гледат премиерните продукции „ Страх “ на Ивайло Христов и „ Мълчание с достолепие “ с режисьор Адела Пеева, а един от най-ярките акценти по време на Фестивала ще бъде излъчването на късометражните анимационни филми, „ Сляпата Вайша “ и „ Физика на тъгата “ на художника и режисьор Теодор Ушев.

Изненада в тазгодишния майсторски клас, воден от огромния оперен артист Орлин Анастасов, ще бъде присъединяване на известната съветска пианистка и диригент Лариса Габитова. По традиция, класът ще приключи с концерт на участниците, като част от програмата на Аполония 2020.

По време на Фестивала посетителите ще могат да се насладят и на няколко министър председатели на книги, измежду които са „ Аполония Понтийска. Колекции на Лувър и български музеи “, „ Земното благополучие “ на Георги Лозанов, а Стефан Вълдобрев ще показа своята първа „ Книга на песните “.

За Аполония :
Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дълготраен и огромен арт фестивал в България. Негов уредник е Фондация Аполония , основана през 1991 година Първото издание на Фестивала се организира през 1984 година Ежегодно сцените на Аполония в Созопол притеглят стотици актьори и хиляди фенове на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да запази културните обичаи, както и да поддържа нови гении в региона на всевъзможен тип изкуства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР