Тази година 28-ми април, Световният ден за безопасност на труда,

...
Тази година 28-ми април, Световният ден за безопасност на труда,
Коментари Харесай

Кампания събира средства за професионални UVC апарати за 100% дезинфекция за 10 български болници и 20 линейки

Тази година 28-ми април, Световният ден за сигурност на труда, придобива нов смисъл в подтекста на битката с Коронавирус – 19 и служащите на първа линия, чието здраве и живот са сложени всекидневно на риск. Днес най-засегната група професионални служащи са медиците и лекарите освен в България, само че и по света. Процентът им варира сред 8% и 12%, като по груби калкулации над 250 000 медици в света са инфектирани с ковид до момента в който са били на работното си място. В Украйна процентът им е над 20, а в Италия над 120 лекари изгубиха живота си в борбата с Коронавирус – 19. Броят на инфектираните медици в България до през днешния ден е 150, към 11% от всички заболели.
Целта на новата дарителска акция #БългарияЗаЛекарите , която започва от през днешния ден, е да събере нужните средства за 10 огромни и 20 дребни UVC апарата за 100% стерилизация на най-натоварените и нуждаещи се лечебни заведения и коли за спешна помощ в София и страната.
Качествената стерилизация, която да обезпечи оптимално безвредна среда и преграда против вътрешно-болнични инфекции, е от сериозна значимост сега. Болниците и колите за спешна помощ са най-уязвимите точки, които елементарно могат да се трансфорат в огнища на болест, като в други страни. Вирусът се задържа по повърхностите и се предава най-вече с досег, което прави бързата и ефикасна дезинфекцията на болничните пространства и колите за спешна помощ извънредно значима.
Справянето с пандемията през днешния ден е обвързвано с опазването на лекарите и медиците от заболяване и на лечебните заведения и колите за спешна помощ от превръщането им в огнища на болестта. Наред с потреблението на защитни средства като маски, шлемове и защитни дрехи, дезинфекцията е от сериозно значение за предотвратяване на здравните служащи и другите пациенти на лечебните заведения сега. Професионалните апарати за UVC стерилизация унищожават 100% от съществуващите вируси, бактерии, гъби, акари и други за рекордното време от 5 до 25 минути. За 100% стерилизация на коли за спешна помощ с UVC устройства са нужни най-много 10 минути. Този способ за стерилизация обезпечава освен 100% резултат, само че и разрешава допустимо най-бързата и качествена стерилизация.  
Необходимата сума за закупуване на 10 огромни апарата за стерилизация на пространства до 400 кв. м. и 20 дребни за дезинфекцията на коли за спешна помощ, е 71 760 лева
Апаратите ще бъдат дарени на следните лечебни заведения, които показаха писмена нужда да получат уредите за стерилизация: болница „ Свети Георги “ - Пловдив, болница „ Света Марина “ - Варна, МБАЛ „ Света Петка “ - Видин, МБАЛ „ Христо Ботев “ - Враца, многопрофилна болница „ Рахила Ангелова “ - Перник, София - “Света Анна ”, ВМА - София, Александровска болница, ИСУЛ - София. Дезинфекционните апарати по технология на Philips са сертифицирани в Европейски Съюз и България и са с обезпечена гаранция и сервиз.
Кампанията #БългарияЗаЛекарите е дело на уредниците на акцията „ България за България “, която преди няколко седмици съумя да събере близо 300 000 лв. за 5 респираторни апарата и съоръжение на Александровска болница за рекордните 8 часа. Днес, 28 април, Световен ден за сигурност на труда, уредниците на акцията насочат своя нов зов: „ Най-важната задача в този момент е да помогнем за опазването на живота и здравето на българските медици, които непрекъснато са в контакт със болестта. Този принос ще е скъп както за обществото, по този начин и за фамилиите и околните на лекарите и сестрите от първа линия. За нас топлото време и слънцето носят вяра за връщане към естествения живот. Но за медиците болестта с Covid-19 в болничните пространства продължава да е действителна опасност. “
" Казват, че духът на взаимност последователно замира. Нека покажем, че не е по този начин.
Нека помогнем дружно на тези, които непрекъснато оказват помощ на нас – медиците от първа линия! ” е апелът на #БългарияЗаЛекарите.
Дарение за закупуване на уредите за стерилизация може да извършите тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР