Тази есен преобладават рино вирусите, които са много разнообразни с

...
Тази есен преобладават рино вирусите, които са много разнообразни с
Коментари Харесай

Повече витамин С не ни пази от грип, увери д-р Ангел Кунчев

Тази есен доминират рино вирусите, които са доста разнородни с няколко десетки щамов е. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният епидемиолог доктор Ангел Кунчев.

Д-р Кунчев отхвърли изказванието, че нарасналият банкет на витамин С понижава риска от болест с грип . Според него е извънредно значимо избягването на очевидно заболели хора. При грипа заразяването може да стане доста елементарно единствено от кашлица и кихане.

Няма данни за хванати грипни варианти в Европа и не може да се каже, че картината на Стария континент ще бъде същата като в Австралия във връзка с " Мичиган ", посочи доктор Ангел Кунчев.

Вирусът " Мичиган " се обрисува като типичен протичащ вирус и не се чакат изненади. Трудно е да се каже какъв брой ще бъде интензивна епидемията. Човек би трябвало да бъде деликатен с грипа, тъй като е мъчно предсказуем, сподели доктор Кунчев. Освен " Мичиган ", може да ни нападна и " Хонконг ", който е прочут от предходната година.

При над 90% от затрудненията се случва тежко протичаща пневмония . Тя главно визира хората над 60-65 години. Наблюденията при децата най-често са бронхити и пневмонии, а най-тежка фаза под 0.1% се визира централната нервна система.

Възможно е да имаме паралелна циркулация на 2 или 3 вируса , предвижда епидемиелогът. Обикновеният пациент не може да разпознае признаците.

" Хонконг " се отличава с внезапно начало, висока температура и болки в мускулите. При него има общо възприятие на изнемощялост, потребност от отмора на легло най-малко 2-3 дни. Не визира избрана група хора. Най-засегнати са децата и хората над 60-65 год.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР