Тази есен предстоят промени не само в местната власт, но

...
Тази есен предстоят промени не само в местната власт, но
Коментари Харесай

Министерският съвет създава Кодекс за поведение на служителите

Тази есен предстоят промени освен в локалната власт, само че и в отношението на служителите към хората. В Министерския съвет е направен план на Кодекс за държание на чиновниците в държавната администрация, предава Нова тв.

По него са работили екипите на двамата вицепремиери Томислав Дончев и Екатерина Захариева и главната разлика, която чакаме да усетим, е готовността на служителите да бъдат на наше разположение и да ни отделят колкото време ни е належащо.

„ Кодекс за държание има откогато има Закон за държавния чиновник. През 2000 година и през 2004 година бяха признати текстове, които задължават държавните чиновници да имат общително отношение и да оказват помощ на жителите ”. Това съобщи Снежана Димитрова - заместник-председател на Професионалното обединяване на държавните чиновници (ПОДС).

„ Това, че се появява нов кодекс значи, че има развиване. В международен мащаб настъпват доста промени и това допуска и промени в нормите, които изискват държавните чиновници да извършват това, което обществото чака от тях ”, сподели още тя.

Според нея обаче, с цел да има действителна смяна е належащо да се организират и образования на чиновниците.

„ Механизмът на този кодекс не е подобен, че той самият да съдържа наказания. Санкциите са в закона. Този кодекс съставлява общите условия, на които би трябвало да дават отговор държавните чиновници. Към тях се наслагват техните отговорности по длъжностните характерности. Те разказват какво би трябвало и какво не би трябвало да прави един чиновник ”, разяснява Красимир Божанов - шеф „ Модернизация на администрацията " в Министерския съвет. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР