Тази ексхибиционистка и лоша политика, водена от правителството, ни доведе

...
Тази ексхибиционистка и лоша политика, водена от правителството, ни доведе
Коментари Харесай

Мицкоски: Когато дойдем на власт, сме готови да предоговорим споразумението с България

" Тази ексхибиционистка и неприятна политика, водена от държавното управление, ни докара до такава обстановка и ВМРО-ДПМНЕ неведнъж предупреждаваше до момента, че по този метод на практика двустранният спор ще стане многостранен. Тоест в този момент това ще се трансформира в спор сред Македония и Европейския съюз и към този момент няма да е спор сред Македония и България ". Това каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в телевизионното предаване  " Открито студио " по Националната телевизия. 

Изявлението бе направено пред държавната телевизия единствено няколко часа откакто в парламента в Скопие бяха признати с цялостно единогласие промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии. Тази смяна директно визира. 

Лидерът посочи, че това е голяма и пагубна неточност на това държавно управление, тъй като, по думите му, " то не стартира договарянията, още веднъж е посочило подправени вести в обществото, т.е. манипулира личния си народ. Ако започнаха договарянията, всичко това беше за смяна на Конституцията и не трябваше да има никакви спомагателни условия, тъй като Албания няма такива ".

Според Мицкоски това значи, че страната има в допълнение изискване и че не е почнала тези договаряния, което значи, че ръководещите са създали неточности и отстъпки, а не са получили нищо в подмяна.
" Това, което сгрешиха, ние би трябвало да го поправяме, това е задачата на бъдещото държавно управление, това е задача на ВМРО-ДПМНЕ като бъдещо държавно управление - да го поправя, да предоговори и ние оценяваме, че би трябвало да има сериозен потенциал от страна на Европейския съюз и поддръжка от интернационалната общественост за предоговаряне на тези позиции, тъй като тези позиции и тези условия, в които се намира Македония в този момент, не оферират европейско бъдеще " - сподели Мицкоски.
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ уточни, че няма френско предложение, само че има българско съглашение.
" Със съставянето на новото държавно управление сме подготвени да седнем с източната ни съседка и да предоговорим тази част, която оценяваме, че не предлага бъдеще, т.е. не предлага интеграция, а в противен случай, ни фрустрира. Има опит да се отдалечи Македония от Европейския съюз и ние сме подготвени безусловно да настояваме да седнем на масата и се надяваме, че с поддръжката на нашите другари от интернационалната общественост ще реализираме това " - сподели Мицкоски. " Но, в случай че от другата страна не намерим събеседник, тогава ВМРО-ДПМНЕ ще събере 61 депутати /в Народно събрание на РСМ има 120 депутати, бел.ред./ и ще анулираме Договора с източния комшия, тъй като това не е Договор за другарство и добросъседство и това ясно се вижда от последните дейности на източния комшия ", сподели още водачът на ВМРО-ДПМНЕ, цитира думите му изданието " Нова Македония ".
Във връзка с конституционните промени за регистриране на българите в македонската конституция Мицкоски повтори, че позицията на партията е, че няма да ги поддържа, тъй като не счита, че това е последната спънка.
" Студентите ми задават въпроса дали е последното затруднение и аз подвигам плещи и не е последното затруднение, тъй като тогава следва финалът, а финалът е да ни побългарят и да ни асимилират, да ни вземат каквото е останало. ...Водени сме от провалени политици, които ни водят без тактика и компас в неверната посока. Ето за какво се опасявам, че в случай че това продължи, доста ще изоставен, ще останем празна страна без вяра и в която младежите не виждат вероятност " - смята Мицкоски.
Той бе запитан от публицист дали, макар позицията на партията, че няма да поддържа конституционните промени, може да се случи депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и обединението да гласоподават, както беше при конституционните промени за съглашението с Гърция, Мицкоски сподели: " Решиха, тъй като това е невероятно, тъй като в този момент няма изнудвани депутати, които биха го създали, макар че държавното управление споделя, че договаря с някои от депутатите ".
" Сега нямаме изнудвани депутати, които са били с уши на пет за 12 да гласоподават. И разликата сред тогава и в този момент е, че няма други структури в партията, които да считат, че тази стъпка е добра ". Мицкоски добави, че в този момент парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ и обединението не са обременени от евентуални закани за отнемане от независимост посредством подправени политически процеси, а в управлението партията има сплотеност и единодушие по този въпрос. Може би работим върху някакво друго болшинство, което да разпусне това държавно управление. Легитимно право и цел на опозицията и ВМРО-ДПМНЕ е образуването на ново болшинство. Нормално е да работим, просто внимаваме в този момент да не ни се случи някой различен " Кастриот ". Ще бъде направено доста деликатно, ще бъде " блицкриг " - сподели Мицкоски в гостуването си в " Открито студио " на Националната телевизия.
Организациите, сдруженията, фондациите, съюзите и другите форми на сдружаване, регистрирани по реда на Закона за сдруженията и фондациите в РСМ, са длъжни в тримесечен период от влизане в действие на законовите промени да хармонизират своите име и/или название, цели и действия, според посочените разпореждания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР