Тази дивашка инициатива идва от евроатлантиците в столичния представителен органДивашката

...
Тази дивашка инициатива идва от евроатлантиците в столичния представителен органДивашката
Коментари Харесай

Мария Захарова: Премахването на паметника на Съветската армия е дивашка инициатива

Тази дивашка самодейност идва от евроатлантиците в столичния внушителен орган

" Дивашката самодейност “ за разглобяване на Паметника на руската войска в София е обвързвана с идните парламентарни избори в страната и желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да изпълнят упованията на западните им сътрудници. Това се споделя в коментар на представителя на Министерството на външните работи в МоскваМария Захарова, оповестен на формалната интернет страница на посолството на Руската федерация в България.

" 9 март т.г Законодателното заседание на София взе решение за демонтирането на Паметника на Съветската войска, който се намира в центъра на българската столица. На кмета на града е предоставено да сезира регионалния шеф на София с предложение паметникът да бъде изместен на друго място “.

" Известно е, че тази дивашка самодейност идва от евроатлантиците в столичния внушителен орган. Очевидна е взаимовръзката с идните предварителни парламентарни избори в България, желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да показват способността си деликатно да улавят и неотложно да извършват упованията на западните сътрудници, които оказват значително въздействие върху вътрешнополитическите процеси в страната. Сега паметниците на освободителите на България се трансфораха в политическа " разменна монета “.

Според Захарова " няма политическа воля да се каже " долу ръцете “ от “от паметниците на тези, които направиха вероятен живота на сегашните генерации. Не става дума, дали този живот е удобен, състоятелен, сполучлив – въпросът не е в това. Става дума за самото битие на поколенията “.

В текста се отбелязва, че в медиите е било отразено " по какъв начин елементарните българи образуваха " жива верига “, с цел да опазят паметника, трансфорат от локалните политици в следващата цел за богохулни издевателства “.

" Благодарни сме на жителите на България, които опазиха паметника. Виждаме в това отдаденост на традицията и тесните връзки сред народите на нашите страни “, приключва Захарова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР