Тази атака се оказа дори по-точна и ефективна от прословутата

...
Тази атака се оказа дори по-точна и ефективна от прословутата
Коментари Харесай

Русия унищожи 800 наемници и британските танкове Challenger с един суперудар по Лвов

Тази офанзива се оказа даже по-точна и ефикасна от прословутата офанзива против казармата с задграничните бандити на Яворовския полигон напролет на 2022 година

Говорителят на Министерството на защитата Игор Конашенков заяви, че в нощта на 5 против 6 юли е нанесен „ съсредоточен удар с високоточно оръжие с морско базиране по пунктове за краткотрайно дислокиране на въоръжените сили на Украйна и задгранични наемници, както и по местата за предпазване на бронирана техника непознато произвеждане "

Започват да се появяват първите данни за унищожаването от съветската войска на база в Лвов, където са обучавани над 800 мобилизирани във ВСУ и задгранични наемници. Няма по какъв начин човек да не се досети: допустимо е да се наместят подобен брой бойци единствено в австро-унгарските казарми от по-миналия век, които се намираха на територията на бившето Лвовско военно-политическо учебно заведение (ЛВПУ) - в този момент Национална Академия на Сухопътните войски „ Хетман Сагайдачни “.

Наистина, споделят, че ударите са попаднали тъкмо върху казармата и автомобилния парк на академията. Ракетите са дохвърчали и до хангарите с бронирана техника на някогашната 24-та Желязна механизирана дивизия (сега 24-та обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна), която е насреща.

И, означават също, че е изумена и постройката на СБУ, която към този момент е на спуска по ул. Стрийска. Всички изброени уреди са ситуирани по границата на Стрийския парк, надалеч от историческите жилищни региони на Лвов, което сигурно е комфортно за нанасяне на подобен мощен огромен удар.

Изключение прави жилищната постройка на ул. Стрийска 66, която в този момент се демонстрира от всички украински медии. Там са живели както някогашни, по този начин и настоящи военни. Но домът не е потърпевш от директно попадение на ракета, а от мощната взривна вълна и осколки, защото граничи с автопарка на Националната академия на Сухопътните войски.

„ Около 800 офицери от въоръжените сили на Украйна и курсанти, доста западни инструктори и наемници, както и западна техника, по-специално английски танкове, английски танкове Challenger, бяха унищожени в постройките на военната академия “, оповестява РИА Новости, цитирайки източници от съветското министерство на защитата.

По-рано представителят на Министерството на защитата Игор Конашенков сподели, че в нощта на 5 против 6 юли е нанесен „ съсредоточен удар с далекобойни високоточни оръжия с морско базиране по пунктове за краткотрайно разполагане на персоналния състав на ВСУ и задграничните наемници, както и по местата за предпазване на бронирана техника непознато произвеждане “.

По данни на KP.RU, английските танкове Challenger в действителност са се подготвяли за бойни дейности в автопарка на 24-та обособена механизирана бригада, чиито командири са забъркани в съвсем всички наказателни каузи, формирани от съветския Следствен комитет за обстрел на мирните градове в Донбас през последните 9 години. Офицерите и бойците от тази бригада се „ отличиха “ с военни закононарушения и в Славянск, Краматорск и Лисичанск.

Трябва да се означи, че мястото на непрекъсната дислокация на персоналния състав на тази бригада е Яворовският полигон, където съветските крилати ракети към този момент летяха през март предходната година. Тогава те унищожиха повече от 180 бойци от въоръжените сили на Украйна и задгранични наемници, които участваха в развой на бойно сглобяване и съгласуваност на образователните полигони.

Сегашният удар, явно, се оказа още по-точен и впечатляващ във връзка с успеваемостта.

Днес /вчера – б.ред/ в Лвов е разгласен двудневен печал. Затвориха всички увеселителни заведения и даже известните от кино лентата „ Тримата мускетари “ изби-кръчми.

МЕЖДУВРЕМЕННО

В мрежата се появи видео, на което съветски военнослужещи транспортират английската ракета Storm Shadow, разглобена на три елементи. Тя попадна в ръцете на военните, когато падна в региона на Запорожие. Казват, че ракетата е съхранена цяла, включинелно с електронния „ заряд “.

Когато украинските военни чуват по радиото, че съветски бойци са заловили като трофей британската ракета, те изпращат диверсионно-разузнавателна група за прехващане. Тя е получила задачата да унищожи ракетата. Но нашите бойци съумяха да обезвреждат диверсантите и да трансферират ракетата в тила.

Превод: Европейски Съюз

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР