Тази атака беше кампания на чиста жестокост. Не просто омраза,

...
Тази атака беше кампания на чиста жестокост. Не просто омраза,
Коментари Харесай

Байдън определи нападението на Хамас като чисто зло frognews.bg

" Тази офанзива беше акция на чиста свирепост. Не просто ненавист, а чиста свирепост против еврейския народ. Бих споделил, че това беше най-смъртоносният ден за евреите след Холокоста ", съобщи Джо Байдън, само че също така настоя Израел да работи според разпоредбите за водене на военни дейности.

 

 

Американският държавен глава също по този начин насочи предизвестие към Иран. " Преместихме американски самолетоносач в Източното Средиземноморие и изпращаме още изтребители в района, ясно показахме на иранците: внимавайте ", сподели още Байдън.

 

Американският президент съобщи още, че Белият дом работи по рецесията с израелците, взети за заложници от " Хамас ". Турция също оказва помощ в договарянията, сочи публична информация от Анкара.

 

В взаимно изказване израелският министър председател Бенямин Нетаняху, министърът на защитата Йоав Галант и опозиционният водач Бени Ганц оповестиха, че управлението на новото държавно управление на националното единение е единно.

 

" Оставили сме настрани всички други съображения, тъй като ориста на нашата страна е изложена на риск. Ще работим дружно, един до друг за жителите и за страната Израел ", акцентира Нетаняху. Той добави също, че еврейската страна води война с " всички сили на всички фронтове ", както и че " всеки член на " Хамас " е труп ".

 

Единствената електроцентрала в Газа към този момент не работи, а Израел спря доставките на електричество, медикаменти, храна, гориво и вода за линията.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш обаче настоя за неотложен филантропичен достъп. Според него храна, гориво и вода да бъдат предоставяни на цивилните поданици на Газа, които са подложени на израелски бомбардировки и обсада. От Белия дом също оповестиха, че договарят с Израел и Египет за допускането на филантропична помощ в Газа.

 

Тази нощ израелската войска е поразила стотици цели в Газа, в това число места, откъдето " Хамас " е насочвал офанзивите против еврейската страна. Към момента починалите в спора израелци са 1200, а палестинските жертви са 1100. Над 260 хиляди души са напуснали домовете си в Ивицата Газа поради боевете.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР