Тазгодишното световно първенство по футбол за бездомни хора, което трябваше

...
Тазгодишното световно първенство по футбол за бездомни хора, което трябваше
Коментари Харесай

Световното първенство по футбол за бездомни хора беше отменено заради COVID-19

Тазгодишното международно състезание по футбол за бездомни хора, което трябваше да се организира от 28 юни до 5 юли в Тампере (Финландия), беше анулирано.

Организаторите от шотландската фондация Homeless World Cup обосноваха решението си с „ рисковете, свързани с необятно публикувания вирус COVID-19, и несигурността, породена от рестриктивните мерки за пътешестване “. Допълнителен мотив е и спряната активност на сътрудниците на организацията в множеството страни по света, поради рестриктивни ограничения, свързани с пандемията с ковид.

Очакваше се над 500 играчи от целия свят да вземат присъединяване в обществения мондиал. Фондация Homeless World Cup разяснява, че „ решението безспорно ще бъде разочароващо за мнозина, само че все пак управлението й е уверено, че то е вярно, имайки поради тези невиждани условия “.

Световното състезание по футбол за бездомни хора се организира годишно от 2003 до 2019 година и за първи път се постанова то да бъде анулирано. България е показана на обществения мондиал от 2012 година посредством „ Отбор на вярата “, основан и менажиран от компанията „ Спортс Мениджмънт България “.

Мел Йънг, съосновател на международното състезание по футбол за бездомни хора, съобщи: „ Опитахме всичко допустимо да проведем Homeless World Cup тази година, само че за жалост стана невероятно заради обстановката към световната пандемия. Нашият ангажимент да използваме футбола като метод за справяне с бездомността остава 100 % и ще продължим да работим отмерено в синхрон с всички наши сътрудници по света, с цел да реализираме тази наша цел. “

Виктор Кирков, изпълнителен шеф на „ Спортс Мениджмънт България “, разяснява, че компанията му ще търси метод играчите от „ Отбор на вярата “ да получат късмет за присъединяване в интернационален шампионат и тази година.

„ Вече 9 години даваме късмет на младежи от институции, от ромски махали или от бежански лагери да трансформират живота си към по-добро посредством тренировки по стрийт футбол. Тяхната мотивация за присъединяване в плана е присъединяване на огромен футболен конгрес. За да можем да реализираме обществена смяна, имаме потребност от шампионат с интернационално присъединяване. Много се надявам, че рестрикциите поради пандемията ще отпаднат през лятото и ще можем да дадем късмет за изява на момчетата от отбора “, разяснява Кирков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР