Tазгодишното проучване на Евробарометър относно сътрудничеството на ЕС за развитие

...
Tазгодишното проучване на Евробарометър относно сътрудничеството на ЕС за развитие
Коментари Харесай

Българите са сред най-малко убедените в нуждата да се помага на чужди държави

Tазгодишното изследване на Евробарометър по отношение на съдействието на Европейски Съюз за развиване демонстрира необятен консенсус измежду европейските жители по отношение на значимостта на интернационалното съдействие и развиване. Почти 90% от жителите на Европейски Съюз декларират, че съдействието за развиване е значимо, с цел да се оказва помощ на хората в разрастващите се страни.

Това удостоверява наклонността, следена през последните години, и демонстрира, че съдействието за развиване е една от политиките на Европейски Съюз, които най-често се възприемат позитивно, заяви Европейска комисия.

Проучването демонстрира, че българите са измежду най-слабо уверените в тази позиция.

Три четвърти от европейците са съгласни, че Европейски Съюз следва да укрепи партньорството си с Африка и да усили финансовите вложения за основаването на работни места и обезпечаването на стабилно развиване и на двата континента.

Европейските жители поддържат работата за постигането на обща световна стратегия за развиване в границите на задачите за стабилно развиване. На въпроса кои са главните провокации пред развиването, жителите подредиха по цели основните цели за стабилно развиване по този начин: обучение, мир и сигурност, вода и канализация, опазване на здравето, продоволствена сигурност и селско стопанство, стопански напредък и претовареност и права на индивида.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР