Тазгодишното издание на Седмицата на свободния дух(Free spirit week) премина

...
Тазгодишното издание на Седмицата на свободния дух(Free spirit week) премина
Коментари Харесай

Free spirit week и Mad Goat Ride 2019


Тазгодишното издание на Седмицата на свободния дух(Free spirit week) мина ужасно! Имаше от всичко хубаво по доста! Фрирайд, турове, фристайл, празненства, надпревари и доста усмивки поднесени в ронлив сняг, слънце и гальовен зимен мраз!

Организираното от БАССЕС мероприятие обичайно се организира в удивителния регион на @хижа Рилски езера. Директор на надпреварата бе Илиан Петров а строгата, само че обективна съдийска гилдия беше показана от прастарите фрирайдъри Иво Алтънов, Емануил ‚Багера‘ Емануилов - и Константин ‚Fozzie‘ Константинов!


Неблагоприятната прогноза за мощен вятър, ниски температури и неприятна видимост постановиха смяна в програмата и отсрочване на надпреварата Mad Goat Ride за неделя 24 февруари. За благополучие на всички метеоролозите НЕ познаха и всички съумяха да покарат както в околните горички, по този начин и в по-далечните дендрологично-морфологични снежни забележителности в региона.

В неделя, след следващата занимателна вечерна стратегия, изискванията за провеждането на фрирайд надпреварата бяха прелестни! Слънце, синьо небе, снежна пудра! Дето му викат западняците ‚Perfect bluebird day’! Всяко втурване беше същинска приятност! Както за състезатели, по този начин и за фенове!

При скиорките се отличи Николета Сотирова със стилно стартиране, а сноубордистките бяха показани само от безстрашната вице-рожденничка Мария Василева. Последваха спусканията при сноуборд и ски мъже. По всичко личеше, че карат и се ‚пръскат от кеф‘! Състезателите съумяха да създадат чисти ‚рънове‘ с изключенията на 2-3 доста впечатляващи спускания гарнирани с ‚леки фейлове‘. Първите места взеха Димитър Найденов при сноубордистите и Александър Карадинков при скиорите с най-чистите и консистентни линии.

В категорията ‚Стара лопата‘, показана от 6 доста свестни мъжаги с навъртяни 40г, точките обра Христо ‚Цъто‘ Иванов, нареждайки се и на 3-то място в категория ‚Ски мъже‘.


Гвоздея на програмата още веднъж бяха ‚малките‘ а.к.а „ Големите машинки “. След прелестните им спускания всички се убедиха, че другите не стават! В тази нечовешка конкуренция Денис Марков съумя да измъкне първото място пред Мартин Пашков, а трети в категорията при момчетате остана Борис Симеонов. Много жанр и прелестни завои ни демонстрираха девойките, водени в класирането от Антония и Стефани Иванови, следвани от Софи - представителката от сем. Здравкови. След като се спуснаха в ‚пудра до кръста‘, Мила Пашкова и Калина Николова с огромна радост– като същински приятелки споделиха първото място на подиума при най-малките фрирайдърки!

За благополучие докторът остана без поле за професионална изява.

Специалната фамилна премия тази година отиде при сем. Иванови, които са с общо две 1-ви, едно 2-ро и едно 3-то място!

Да им e честито и пудра до ушите!

А в този момент - може да разгледате фотоси и подробното класиренe от надпреварата MAD GOAT RIDE 2019

#MADGOATRIDE2019 #FREESPIRITWEEK2019 #BEFSA #SPORTDEPOT #HellyHansen #Nordica #STENATA #Julbo #Buff #RILSKIEZERA #RILASPORT #PARANA

Снимки: Ангел Попов и Т. Тотев

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР