Тазгодишното издание на Празниците на изкуствата "Аполония" се отличава с

...
Тазгодишното издание на Празниците на изкуствата "Аполония" се отличава с
Коментари Харесай

Младежката филхармония София открива Аполония

Тазгодишното издание на Празниците на изкуствата "Аполония " се отличава с разнообразна и цветна стратегия, изпълнена с изненади за ценителите на родното изкуство. Фестивалът ще се състои от 31 август до 8 септември в Созопол, представяйки забавна палитра от музика, кино, спектакъл, литература и образни изкуства. Билетите, в това число и Златният пропуск, осигуряващ достъп до всички събития, към този момент са в продажба и може да бъдат купени от мрежата на Eventim.bg.
ХХХІV издание на "Аполония " ще бъде намерено с изложения в Художествената изложба в Созопол на 31 август. Едни от най-големите имена в българското изкуство - Греди Асса, Димо Колибаров, Ясен Гюзелев и Стоян Дечев, ще показват свои произведения в областта на живописта, графиката, илюстрацията и скулптурата. Начало на фестивала ще даде и специфичният концерт на Младежката филхармония "София " при НМУ "Любомир Пипков " с диригент Георги Патриков и солист надареният цигулар Кай Орлинов, който е на 14 години, а към този момент е притежател на редица призове.
За първи път тази година на сцената ще се изявят рок легендите от "ФСБ " с концерт, включващ най-големите шлагери на групата. Събитието ще се състои на 8 септември в Амфитеатър Аполония и ще закрие уместно фестивала.
Друг специфичен акцент ще бъде премиерата на новата книга на Георги Господинов "Всичките наши тела " в Художествената изложба на 1 септември. Сред останалите изненади са книгите "Остайница " на Рене Карабаш, "Балканска рапсодия " на Мария Касимова-Моасе и "Гласът на тишината " на Иван Теофилов. Специално внимание ще притегли и обичайният за "Аполония " "Театър на маса ", който ще показа премиерно пиесата "Страх за опитомяване " от Оля Стоянова на 5 септември.
Изобилие от театрални постановки и тази година чака посетителите. Читалище "Отец Паисий " в Созопол ще посрещне Захари Бахаров с моноспектакъла "Чамкория ", за който артистът получи "Икар 2018 " и "Аскеер 2018 " за водеща мъжка роля. Пиесата, отличена за театър на годината от националните призове "Икар " - "Пияните ", реж. Явор Гърдев, също е включена в програмата. Впечатляващи постановки ще играе и Народният спектакъл "Иван Вазов ", който за първи път взе участие с три представления - на 6, 7 и 8 септември, "Виновният ", "Цветът на дълбоките води " и "Лисичета ", научи ДУМА от "M3Communications Group ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР