Тазгодишното издание на Обиколката на Испания ще започне в Барселона

...
Тазгодишното издание на Обиколката на Испания ще започне в Барселона
Коментари Харесай

Обявиха маршрута на Вуелта 2023

Тазгодишното издание на Обиколката на Испания ще стартира в Барселона и ще приключи в Мадрид, оповестиха уредниците на конкуренцията, които разгласиха информация за всички 21 стадия в 78-мото издание на колоездачното съревнование.

" Вуелтата " ще се организира от 26 август до 17 септември, а съгласно уредниците маршрутът би трябвало да облагодетелства съществено катерачите.

Надпреварата ще започва с екипен старт по часовник с начало и край в Барселона, като стадият ще бъде с дължина от скромните 14,6 километра. Това ще бъде и едвам вторият в историята на надпреварата старт в каталунската столица. Във втория ден обаче на състезателите ще им предстоят 181,3 километра от Матаро до Барселона, а третият стадий ще бъде от Сурия до Андора.

От четвъртия стадий Обиколката на Испания за малко се насочва на Юг, като в първата седмица от надпреварата са заложени пет стадия с дължина от над 180 километра.

Вторият старт по часовник е очакван в десетия стадий, който ще бъде с дължина от 25 километра и начало и край във Валядолид, а по-късно на колоездачите им следва завръщане в Пиренеите, както и нанагорнище на емблематичната височина Турмале в Южна Франция в 13-ия стадий, който е определян като " кралския ". За последно Турмале бе в програмата на Обиколката на Испания през далечната към този момент 1995 година.

В последната спортна седмица колоездачите ще се движат най-вече из Страната на баските в Северна Испания, като в 17-ия стадий им следва и най-тежката височина в цялото съревнование - Англиру. Особено впечатляващ обаче наподобява предпоследният 20-и стадий от Мансанарес ел Реал до Гуадарам, западно от Мадрид. Той е с дължина 208,4 километра и в него са заложени невероятните 10 категоризирани изкачвания от трета категория.

Обиколката на Испания, която тази година е с обща дължина от 3153 километра, ще приключи на 17 септември със 101 километра от Иподромо де ла Сарсуела до Мадрид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР