Тазгодишното 49-то издание на рали България“ ще предложи допълнителна атракция

...
Тазгодишното 49-то издание на рали България“ ще предложи допълнителна атракция
Коментари Харесай

Рали „България“ отново на фарове

Тазгодишното 49-то издание на рали „ България “ ще предложи спомагателна атракция за феновете на автомобилния спорт край Варна (12-14 октомври). Пилотите ще би трябвало да показват уменията си и да карат на фарове, защото са включени прави в късните часове на деня. Първото сходно тестване е в петък, когато е откриването, а стартът е от 19 часа в Албена.

За последно състезателите са карали на осветяване в тази конкуренция през1989-а, а на рали през 2008 година, на „ Траянови врата “. Етапът в курорта Албена пък се връща в рисковия спорт след повече от 10 години пауза.
Заявени са 31 екипажа, като любимци за трофея са миналогодишният първенец Тихомир Стратиев, Мирослав Ангелов, Георги Василев и Йордан Атанасов.
Надпреварата обаче няма да носи точки за европейския трофей, поради късното й заявяване в Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). До последно стартът на ралито бе и под въпрос.

„ Вероятно огромна част от виновността е и моя – съобщи президентът Владимир Илиев. – Но СБА е този, който държи лиценза и е в директна връзка с ФИА. А когато се появи координатор нещата се случват по-бавно. Никого не обвинявам… “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР