Тазгодишният US Open беше изпъстрен със зрелищни отигравания, изненадващи отпадания,

...
Тазгодишният US Open беше изпъстрен със зрелищни отигравания, изненадващи отпадания,
Коментари Харесай

Ето ги финалистите на US Open

Тазгодишният US Open беше пъстър със зрелищни отигравания, изненадващи отпадания, както и превъзходни разигравания. Все отново към този момент знаем кои са финалистите. Очаква ни мач Карлос Алкарас - Каспер Рууд.

След като Рууд съумя да пребори съпротивата на Карен Хачанов на полуфинал, Алкарас направи същото с Тиафо след доста представление мач, който продължи над 4 часа. Американецът, откакто завоюва първия сет след тайбрек - 8:6 точки, съперникът му реагира бързо на това и след единствено 80 минути игра към този момент испанецът водеше с 2:1 сета - 6:3, 6:1. Последва доста равносилен четвърти сет, който също се реши с тайбрек, още веднъж в интерес на Тиафо - 5:7 точки. Финалната част също беше доста оспорвана, само че още в първия си сервис гейм Тиафо бе продънен. При 2:1 в интерес на Алкарас, испанецът също беше продънен, само че Тиафо още веднъж не съумя да вземе подаването си. Стигна се до резултат 5:3 в интерес на 19-годишният гений и американецът сервираше за оставане в мача. Успя да отрази един от мачболовете, само че вторият беше решителен - 6:3.

Така в неделя ще се изправят в пряк конфликт Карлос Алкарас и Каспер Рууд, като спечелилият освен ще вземе купата, само че ще заеме и първото място в международната класация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР