Тазгодишният Mobile World Congress в Барселона показва категорично едно -

...
Тазгодишният Mobile World Congress в Барселона показва категорично едно -
Коментари Харесай

MWC 2024: AI смартфоните са в настъпление

Тазгодишният Mobile World Congress в Барселона демонстрира изрично едно - смарт телефон промишлеността си има нова обичана композиция от два признака. След като всичко се въртеше към 5G преди няколко години, в този момент производителите се надпреварват да сложат AI в устройството в джоба ви. Смартфоните с изкуствен интелект като категория съществуват от по-малко от 4 месеца, само че към този момент конкуренцията наподобява люта.

През декември Гугъл дадоха началото след вграждането на локалния модел Gemini Nano в Pixel 8 серията, а при започване на тази година Samsung насочи цялото внимание върху своята Galaxy AI платформа при представянето на фамилията Galaxy S24 - като тя още веднъж употребява технологии на онлайн колоса.
 Кои са най-достъпните AI чипове за телефони
Кои са най-достъпните AI чипове за телефони

Гугъл чака доста по-мощни модели с изкуствен интелект през идващите месеци

Гугъл не крият упоритостите си за още по-мощни местни AI модели в смарт телефоните, като упованието им е след година с локалните изчислителни благоприятни условия на джобните устройства да могат да се вършат неща, които до неотдавна бяха вероятни единствено в облака.

Към тях към този момент се причисляват и други. Месец и половина след дебюта си в Китай, Honor Magic Pro 6 дебютира и отвън родината си. Смартфонът включва AI функционалността Magic Portal, която автоматизирано свързва съответни места и задължения от кореспонденцията на потребителя с календата и навигационното приложение.
 Apple трансформира iPhone в AI смарт телефон след броени месеци
Apple трансформира iPhone в AI смарт телефон след броени месеци

Това стана ясно от думите на боса на компанията Тим Кук

Освен това през идващите месеци ще се внедри функционалност, благодарение на която смарт телефонът ще може да следи погледа на ползвателя си и по този начин ще му разрешава да ръководи устройството без да го допира. Големият езиков модел на Honor - MagicLM, пък ще се употребява, с цел да се трансформират фотосите във видеа.

Apple се чака също да вкарат AI в iPhone по-късно през тази година, а партньорството на Гугъл и MediaTek значи, че смарт телефони от още половин дузина марки ще могат да употребяват Gemini Nano.

Някои, обаче, стигат още по-далеч. Deutsche Telekom и стартъпа Brain.ai демонстрираха концептуален смарт телефон, който разчита напълно на изкуствен интелект и не употребява никакви приложения. На общоприет привидно смарт телефон технологията генерира потребителски интерфейс съгласно подтекста - нещо като Гугъл Assistant, който се " трансформира " в приложението, което ви би трябвало.

" Мога да ви заявя, че след 5-10 години никой няма да употребява приложения ", съобщи изпълнителният шеф на телекома Тим Хьотгес по време на презентацията си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР