Тазгодишният месец юни е най-горещият от 140 години, поставяйки световен

...
Тазгодишният месец юни е най-горещият от 140 години, поставяйки световен
Коментари Харесай

Тазгодишният месец юни е най-горещият в света, откакто се води статистика

Тазгодишният месец юни е най-горещият от 140 години, поставяйки международен връх. Това се споделя в новия ежемесечен отчет на Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати.

През юни т.г. междинните температури са достигнали 15,9 градуса Целзий, т.е. били са с 0,9 градуса Целзий по-високи от междинните температурни стойности за 20-и век.

По този метод се усъвършенства върхът, регистриран от месец юни 2016 година, който бе най-горещият, откогато се води статистика от 1880 година

Европа е с най-вече рекордни температурни стойности през тазгодишния месец юни, до момента в който други рекордно високи температури са регистрирани в Русия, Африка, Азия и Южна Америка.

Франция е с най-горещия си месец юни в историята, а това е извънредно, тъй като месец юли нормално е по-горещ от юни. Става въпрос за 414-ия пореден месец, в който температурите са по-високи от междинните температурни стойности за 20-и век. Девет от последните 10 най-горещи месеци юни през последните 140 години са регистрирани след 2010-а година

"Новите рекордно високи температури свидетелстват, че въглеродните излъчвания в атмосферата дестабилизират по-бързо климата на Земята, в сравнение с смятаха учените - съобщи климатологът Стивън Харисън от университета в Ексетър, Англия. - Ако продължи слагането на нови върхове, това ще значи, че климатът е по-чувствителен към равнището на парниковите газове в атмосферата, в сравнение с посочваха по-ранните ни климатични модели. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР