Тазгодишният месец юли, белязан от изключителни горещини в Европа, е

...
Тазгодишният месец юли, белязан от изключителни горещини в Европа, е
Коментари Харесай

Юли е бил най-горещият регистриран някога в света

Тазгодишният месец юли , белязан от изключителни горещини в Европа, е най-горещият регистриран в миналото в света, като изпреварва юли 2016 година, съобщи Франс прес. Това сочат данни на европейската работа " Коперник " за климатичните промени .

" Месец юли нормално е най-горещият през годината в света, само че съгласно данните ни тазгодишният юли е и най-горещият регистриран в миналото - съобщи шефът на службата Жан-Ноел Тепо. - С увеличението на парниковите излъчвания и въздействието от покачването на глобалните температури върховете ще продължат да валят. "

Данните на " Коперник " демонстрират, че през юли т.г. живачният дирек се е повишил с 0,04 градуса Целзий спрямо предходния връх през юли 2016 година, когато имаше мощно въздействие на феномена Ел Ниньо.

Разликата в температурите е толкоз дребна, че е допустимо други организации, които събират данни за климата , да не стигнат до същите изводи, се отбелязва в официално съобщение на службата. Според нея температурата през юли 2019 година е била с 0,56 градуса Целзий по-висока от междинните температурни стойности през интервала 1981-2000 година и с близо 1,2 градуса Целзий по-висока спрямо прединдустриалната ера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР