Тазгодишният маратон на Белфаст по всяка вероятност ще се проведе

...
Тазгодишният маратон на Белфаст по всяка вероятност ще се проведе
Коментари Харесай

Има надежда, че маратонът на Белфаст ще се проведе през септември

Тазгодишният маратон на Белфаст по всяка възможност ще се организира на 20 септември. Това е новата препоръчана дата, откакто събитието беше отсрочено поради пандемията от ковид.

Според наредбите в Ирландия може да се възобновят " близки физически спортове, на които феновете биха могли да вземат участие лимитирано с прилагани ограничения за обществено разграничаване ". Маратонът може да бъде съгласуван с тези условия, защото феновете ще бъдат разпределени по цялото трасе и ще бъдат сложени по подобаващ метод.

Разбира се, би трябвало да има изключително непоколебим надзор в зоните за старт и край.

Това би могло да се улесни и в старта на маратона, като спортистите биват освободени в серия талази по отношение на предходните им най-хубави времена. При подобен сюжет, до момента в който стартът може да отнеме един час или повече за довеждане докрай, бегачите ще бъдат разпределени на огромно разстояние.

Надеждата в средите по леката атлетика е, че интензивността може да стартира през септември с началото на шосейни бягания.

От понеделник атлетическите клубове могат да се върнат към лимитирана активност в дребни групи, където може да се поддържа обществено разграничаване и където няма контакт.

" За нас е привилегия да бъдем един от първите спортове, които се връщат към клубната активност. Продължаваме да планираме и приготвяме за надпревари и събития от август нататък, при съблюдаване на държавните наставления ", се споделя в публично изказване на Ирландската атлетическа федерация.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР