Тазгодишният държавен бюджет ще има отрицателно влияние в елемента, в

...
Тазгодишният държавен бюджет ще има отрицателно влияние в елемента, в
Коментари Харесай

И в Бюджет 2020 Търговската палата не вижда намерение за е-правителство

Тазгодишният държавен бюджет ще има негативно въздействие в детайла, в който се планува нарастване размера на работните заплати в обществения бранш с 10%.

С такава рецензия излезе пред news.bg ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов във връзка с държавните бюджети за следващата година .
 63% от бизнеса с оптимистична настройка за 2020 година
63% от бизнеса с оптимистична настройка за 2020 година

Това демонстрира изследване на БТПП

Според него с увеличение заплатите в държавния бранш с 10% може да се стигне до евакуиране на служащи от частния бранш , тъй като той (частният сектор) не може да си разреши да усилва с 10% заплатите, в случай че продължителността на труда не се е нараснала.

Иначе от БТПП поддържат рамката на бюджета на страната за 2020 година и считат, че плюсовете са повече, в сравнение с минусите. Симеонов недоволства, че и в Бюджет 2020 не се вижда желание за въвеждане на електронно държавно управление . Шефът на БТПП се надява новите хора, които влязат в локалната власт да бъдат по-смели и да създадат нужните промени.

На БТПП не са удовлетворени, че страната не извършва отговорностите си по Конвенция 131 на Международната организация на труда (МОТ) за установяване на механизъм за минималната работна заплата.

" През актуалната година пред очите на всички освен в България, а и пред целия свят, нашето държавното управление още веднъж по административен път дефинира минималната работна заплата, без да се преценява с Конвенция 131, която би следвало да изпълняваме, дори и да няма механизъм за работната заплата ", недоволства шефът на БТПП.
 От АИКБ не поддържат бюджета на ДОО и НЗОК за 2020 година
От АИКБ не поддържат бюджета на ДОО и НЗОК за 2020 година

Мотивът им - слаба успеваемост

Цветан Симеонов не изключва да бъде импортирано недоволство в МОТ в Комитета по нормите, където България ще би трябвало да даде пояснение за какво не извършва това свое обвързване.

От Търговско-промишлената палата обаче не утвърждават бюджетите на НЗОК и на Държавното публично обезпечаване (ДОО).

По думите на Цветан Сименов промените в здравния бранш са незадоволителни и няма министър на опазването на здравето, с който да не са разговаряли и да не са предложили потреблението на международните стандарти в опазването на здравето . Симеонов упорства за надзор над процедурите, в това число и на кои заболели по какъв начин се вършат съответните операции.
 Образование, здраве, защита и пенсии - целите за Бюджет 2020
Образование, здраве, защита и пенсии - целите за Бюджет 2020

Правителството утвърди проектобюджета за 2020 година

Според него лечебните заведения в страната няма да им допадне потреблението на международните стандарти в здравеопазванет о, защото това би прекратило източването на бюджета на Касата. " Не се ли вкара ред в тази сфера, в никакъв случай няма да стигат парите и безпределно всяка година ще нарастват средствата ", предизвести шефът на БТПП.

От бизнеса не утвърждават и Бюджета на ДОО , тъй като и той удължава въведената още преди 10 години краткотрайна мярка работодателят да заплаща първите три дни болнични, както и работодателят да заплаща по-голяма част от осигуровките.
 Иван Нейков: Бюджет 2020 е бюджет на късия небосвод - края на мандата
Иван Нейков: Бюджет 2020 е бюджет на късия небосвод - края на мандата

В сферата на труда в този момент вместо 100 души работят 66 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР