Тазгодишната порция флагмански смартфони, или поне по-голямата част от тях,

...
Тазгодишната порция флагмански смартфони, или поне по-голямата част от тях,
Коментари Харесай

Колко бърз ще е Qualcomm Snapdragon 845?



Тазгодишната порция флагмански смарт телефони, или най-малко по-голямата част от тях, ще употребяват новия процесор на Qualcomm – Snapdragon 845. Вече писахме за това какво ще предлага той, само че какво ще е нарастването във връзка с продуктивността?

От Android Authority са тествали референтно устройство с новия чипсет и са го сравнили с миналогодишни модели, оборудвани с неговия предходник Snapdragon 835, както и с чипове на Samsung (Exynos 8895) и на Huawei (Kirin 970).

Прочетете още: Qualcomm сподели макет на своя референтен 5G смарт телефон

Подчертава се, че това не е заключителен смарт телефон и измерените с бенчмарковете резултати са по-скоро ориентировъчни.

На графиката нагоре можете да видите резултата от тест с AnTuTu. Това е едно от най-популярните приложения за оценка на продуктивността на мобилни устройства. То прави оценка освен, CPU и GPU, само че и скорости на трансфер на оперативната памет и така нататък

От този тест Snapdragon 845 е събрал 256 805 точки, което е приблизително с 27% повече по отношение на междинния резултат на упоменатите нагоре миналогодишни процесори. Подобен е резултатът от GeekBench. Тук преднината на новия чипсет на Qualcomm е съвсем 26% при тест на единично ядро и малко над 25% при тест на 4 ядра.

Най-голям е скокът в продуктивността при GFXBench. Тук в един от тестванията, съгласно Android Authority, новият чип е сред 71 и 82% по-бърз според от това дали е употребен OpenGL ES3.0 или ES3.1.

В края на бенчмарковете от Android Authority заключват, че Qualcomm Snapdragon 845 е приблизително 50% по-бърз. Разбира се в действителния свят, имайки поради разнообразието от резолюции и софтуери, обстановката ще е много динамична.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР