Тазгодишната Обиколка на България пропадна, след като ръководството на Българския

...
Тазгодишната Обиколка на България пропадна, след като ръководството на Българския
Коментари Харесай

Колоездачната Обиколка на България няма да се състои

 Обиколката на България пред неуспех?
Тазгодишната Обиколка на България пропадна, откакто управлението на Българския колоездачен съюз не съумя да обезпечи нужното финансиране на конкуренцията, макар получените през предишния месец средства от Министерството на спорта.

Заради множеството проблеми 67-ото издание на надпреварата първоначално беше пренасрочено от началото на септември за 6-10 октомври, само че в последна сметка това по този начин и няма да се организира.

БКС има остарели отговорности от минали години към етапни градове и заради тази причина редица кметове отхвърлиха да одобряват Обиколката през този сезон, измежду които Шумен, Разград, Търговище, Габрово, Казанлък, Стара Загора и други.

Организаторите по този начин и не съумяха да обезпечат нужния най-малко още един етапен град, откакто единствено София, Троян и Несебър се съгласиха. Припомняме, че това не се случва за първи път. Подобен неуспех в организирането на надпреварата се случи през 2014 година. 

За това сигнализира още в края на август петкратният победител в конкуренцията Ивайло Габровски, който тогава разгласи, че на Българския колоездачен съюз липсва всевъзможен запас – и човешки, и финансов, като прикани за оставки на управата в лицето на президента Евгени Димитров и за насрочване на ново Общо заседание на организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР