Тазгодишната Киномания ще зарадва почитателите си с три вълнуващи анимации

...
Тазгодишната Киномания ще зарадва почитателите си с три вълнуващи анимации
Коментари Харесай

Три интригуващи анимации за възрастни на Киномания 2018

Тазгодишната Киномания ще зарадва феновете си с три вълнуващи анимации за пораснали.
 Богата френска стратегия в Киномания 2018  Киномания 2018: Големите филми преди огромните награди
Публиката ще може да се наслаждения на последното създание на Уес Андерсън „ Островът на кучетата ”, „ Рубен Бранд, колекционер ” на Милорад Кръстич, както и на класиката „ Жълтата подводница ” на режисьора Джордж Дънинг.

„ Островът на кучетата ” е втората анимация на Уес Андерсън (след Фантастичният мистър Фокс, показан на Киномания преди 8 години), която още веднъж е основана с доста нюх към детайла в неподражаемия особен жанр на режисьора. Историята слага значими метафизичен въпроси и дава мотив за размисъл върху световната рецесия на полезности. Филмът към този момент беше оценен високо от рецензията и публиката и сграбчи „ Сребърна мечка ” на Берлинале за постановка.

В антиутопичния японски град Мегасаки, в едно недалечно бъдеще корумпираният кмет на града е заточил на отдалечено бунище, наречено „ Боклучавия остров ”, всички домашни кучета поради кучешки грип. 12-годишното момче Атари търси своето куче-пазител – Спотс. На острова, благодарение на новите си другари – тайфа мелези, той подхваща епично пътешестване, което ще реши ориста и бъдещето на цялата префектура.

Цяло съзвездие от известни холивудски артисти като Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Тилда Суинтън и други озвучават гласовете на кучетата, а разказвачът (и тълковник на японските реплики) е с гласа на Франсиз Макдорманд.

Самият „ Островът на кучетата “ е въодушевен от работата на Акира Куросава и отдава респект на японското кино. Филмът ще има 5 прожекции на Киномания, като в кино „ Люмиер Лидл ” публиката може да го види в събота – 17 ноември от 21:00 часа.

Унгарският анимационен филм на режисьора Милорад Кръстич „ Рубен Бранд, колекционер ” е изпълнен с препратки към историята на изкуството и замайващи тълкувания на модерните психически хрумвания. Филмът носи атмосферата по едно и също време на тайнственост и трилър и споделя за психиатъра Рубен Бранд, който, след гибелта на татко си, е малтретиран от кошмари, свързани с някои от най-великите картини в света. Заедно с четирима от своите пациенти той съумява сполучливо да осъществят кражби в Лувъра, Тейт, Уфици, Ермитажа и МoMa и да открадне 13 от най-известните картини. Прожекцията в „ Люмиер Лидл ” е на 27 ноември.

Превърналата се в класика анимация „ Жълтата подводница ” ще бъде показана на Киномания във връзка 50 години от премиерата си. Както подсказва заглавието, филмът на режисьорът Джордж Дънинг е по сюжет, въодушевен от непреходния шлагер на Джон Ленън и Пол Маккартни, а музиката е на самите „ Бийтълс ”.

В „ Жълтата подводница ” музикантите от именитата група се съгласяват да съпроводят Капитан Фред в неговата подводница и да отидат в приказната страна Пепърландия, която би трябвало да бъде освободена от мразещите музиката Сини Скръндзи.

Филмът е изящен еквивалент на света на „ Бийтълс ”, правилен на техния дух, а песните на Бийтълс се трансформират в невероятни илюстрации.

Филмът има Специална премия на Американското общество на филмовите критици за пълнометражна анимация. Публиката на Киномания може да го види в „ Люмиер Лидл ” още тази събота – 17 ноември от 19:00 часа, както и на още няколко прожекции в партньорските кина.

В уеб страниците на ndk.bg и kinomania.bg може да видите всички дати и местата за прожекции на филмите.

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР